Vízszintes menü

A portálról

A portálról

tiedater_logoA Fővárosi Közgyűlés 2008 decemberében fogadta el Budapest Főváros Ifjúsági Koncepcióját, melynek lényege, hogy felkutassa, kialakítsa és menedzselje a város és a fiatalság közös pontjait. Ennek keretei között 2010. április 01.-én indítja útjára a Tiéd-a-tér Budapesti Ifjúsági Portált a Fővárosi Önkormányzat és a Mérei Ferenc Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, hogy fórumot – és egyben csatornát – nyisson a Főváros és a jövő nemzedéke között.

A portál tartalmában és felépítésében – a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére – a 17-25 éves fiatalok érdeklődési körét és ízlésvilágát követi. Olyan fővárosok, mint Bécs, Párizs, Amszterdam nyomába lépve célja, hogy egy hiteles, könnyen kezelhető és elérhető információs bázist és kommunikációs csatornát jelentsen a fiatalok számára.  

Ennek fényében a cybervilágban már jól bevált fórum, chat és blog szolgáltatásokon kívül az ide látogatók tájékozódhatnak az ország és a nagyvilág eseményeiről és újításairól is, akár a kultúra, a szabadidő, az életmód, akár a továbbtanulás, az ösztöndíjak, a munkalehetőségek és az ehhez kapcsolódó jogi kérdések szempontjából.

Kiemelten fontos, hogy a tervek szerint ez olyan felület is lesz, melyre közvetlen forrásból érkeznek a fiatalságot érintő, a Fővárosi Önkormányzat által kiírt ösztöndíj- és pályázati lehetőségek és ezek eredményei.

Ám nem lenne a kép teljes, ha az oldal csupán a megszokott, egyirányú kommunikációra koncentrálna. Az interaktivitást itt nem csak a fórum, illetve blogolás lehetősége nyújtja, hanem maguk a látogatók is beküldhetik saját cikkeiket, tapasztalataikat, mellyel segítik mások eligazodását is a világban, valamint amivel a saját véleményformáló szerepüket is megtapasztalják.

A szerkesztőség szintén fiatalokból áll, így a portál a célkorosztályt a saját nyelvén szólítja meg, s a menüstruktúra is a 17-25 év közötti fiatalok érdeklődési körét tükrözi.

 „Amivel ma a fiatalok elégedettek Budapesten, azt nem kötik össze a Várossal, amivel viszont elégedetlenek, arról úgy gondolják, hogy a Város tehet.” –áll az Ifjúsági Koncepció leírásában. Az oldal szerkesztői erre így válaszolnak: ha azt szeretnéd, hogy jobb legyen, tegyél érte Te is! Ne feledd: Tiéd a tér!

Instar Interactive