Vízszintes menü

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

Kedves Felhasználó!
Kérünk, a saját, társaid és az oldal biztonsága érdekében az alábbi szabályokat vedd figyelembe az Portál használata során:

Adatvédelem
A Tiéd a tér! üzemeltetője szolgáltatást nyújt a felhasználók részére, amely a Portál üzemeltetését, karbantartását, képes eszközök biztosítását jelenti.
A regisztrációs felület kitöltésével elfogadod az itt közzétett működési szabályokat. A regisztráció menete során az alábbi adatok megadása kötelező:
- név
- felhasználói név
- érvényes e-mailcím
- jelszó
A regisztráció lezárásával elfogadod, hogy adataid bekerültek egy adatbázisba, amit a jogszabályi keretek között kezelünk.
A közölt adatokat bizalmasan kezeljük, ám a jelszó titokban tartása a Te feladatod! Ha valaki jogosulatlanul használja a profilodat, haladéktalanul értesítsd a szerkesztőségünket (info@tiedater.hu)! Amennyiben a közölt adataid esetén felmerül a gyanú, hogy sértik a szabályzatban leírtakat, kérhetjük a hivatalos dokumentumokkal való igazolást. Ebben az esetben köteles vagy 24 órán belül írásban igazolni a kérdéses adatokat.Ne feledd, a jelen szabályzat elfogadásával vállalod, hogy adataid frissek, valósak, valamint, hogy minden változást megjelenítesz az adatlapodon.

Felhasználói profilok törlése
Attól kezdve, hogy regisztráltál és elfogadtad a szabályzatot, az esetleges szabálysértésekért nem vállalunk felelősséget, de fenntartjuk a jogot, hogy a szolgáltatást megtagadjuk (azaz töröljünk a felhasználók sorából), ha szükséges.
A Tiéd a tér! üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy értesítés nélkül törölje azokat a felhasználókat, akik bármely más személy nevével, képével, e-mail címével vagy más személyes adatával visszaélnek.
A felhasználói profilodat abban az esetben is értesítés nélkül törölhetjük, ha a megjelenített tartalom az alábbi szempontokat sérti:
- védjegy oltalom alá eső tartalom felhasználása;
- magyar, ill. külföldi közszereplő, mai vagy történelmi személyiség nevének felhasználása; kivéve, ha ez a valódi, anyakönyvezett neved;
- más személy jogos érdekeit sértő név használata;
- rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés használata, illetve magatartás tanúsítása;
- burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető tartalom feltöltése.
Egy figyelmeztetés után töröljük a felhasználó profilodat, amennyiben obszcén vagy trágár kifejezéseket használsz.

Felhasználói magatartás
Beleegyezel abba, hogy a Portál használatakor felelősségteljes magatartást tanúsítasz és tiszteletteljesen viselkedsz a többi felhasználóval, illetve szerkesztőségünk tagjaival.
Ennek fényében elfogadod, hogy a Portált nem használhatod rágalmazásra, mások zaklatására, becsületsértésre, az emberi méltóság és az egyenlőség alkotmányos elvének megsértésére vagy más módon más felhasználók személyiségi és egyéb jogainak megsértésére.
Fenntartjuk a jogot, hogy töröljük vagy korlátozzuk azokat a felhasználókat (illetve felfüggesszük azokat a funkciókat), akik vagy amelyek használatával más egyéneket zaklattak akár üzenőfalakon, magánüzenetek formájában, a szolgáltatáson keresztül megjelenített tartalmakkal vagy bármely más nyilvános felületen vagy módon.

Tartalom
Teljes mértékben felelős vagy az általad közétett adatokért és tartalmakért. Szerkesztőségünk tagjai szúrópróba-szerűen ellenőrzik a megjelenő információkat, cikkeket, képeket, üzeneteket, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan leellenőrzünk minden megjelenő tartalmat, így felelősséget sem tudunk értük vállalni helyetted.
A Portálon vagy az azon keresztül elérhető és/vagy megjelenített szolgáltatások, termékek, funkciók és minden anyag, információ minden szavatosság nélkül, a felhasználó által megadott formában bocsáttatnak rendelkezésre. A Portál a felhasználói által megjeleníteni kívánt tartalmakért jogszavatosságot nem vállal.
Ennek fényében elfogadod, hogy a Portál és az azon belül megjelenített alkalmazásokat kizárólag a saját kockázatodra használod, és elfogadod, hogy nem vállaljuk a felelősséget a használat során esetlegesen felmerülő vagyoni vagy nem vagyoni károkért.
Minden szolgáltatásból eredő jogvitát, amelyre békés úton nem sikerül megoldást találni, bírósági útra terelünk.
Mint felhasználó köteles vagy minden tőled elvárhatót megtenni személyes adataidnak, különösen a Portál szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges jelszó védelmének az érdekében.
Felelősséggel tartozol minden olyan eseményért, tevékenységért, mely bejelentkezési azonosítódnak, illetve jelszavadnak felhasználásával valósult meg, kivéve abban az esetben, ha azonosítód eltulajdonítását jelezted szerkesztőségünknek.
Megértetted és elfogadod, hogy amennyiben olyan tartalmat tettél közzé, amely sérti a jelen szabályzatban leírtakat, az általad felvitt tartalmakat törölhetjük, kirívó esetben kitilthatunk a Portál felhasználói közül.
Jogellenes vagy jogosulatlan tevékenységnek minősülnek az alábbiak:
- a Tiéd a tér! portál és szolgáltatás bármely részének módosítása, visszafejtése, vagy adaptációja;
- a számítástechnikai rendszerünkbe történő jogosulatlan behatolás vagy behatolási kísérlet (hacking);
- más tagokról információ gyűjtése jogosulatlan célokból (ideértve a felhasználóneveket és/vagy e-mail címeket);
- a Portál bármely részének újraformázása vagy szerkesztése;
- megszerzett anyagok engedély nélküli publikálása;
- felhasználói azonosítók automatikus módszerekkel vagy tisztességtelen úton történő létesítése;
- nemkívánatos elektronikus kommunikáció létesítése vagy továbbítása (ld. "spam"), vagy más tagoknak küldött lánclevelek (hoax), vagy a többi tagnak a szolgáltatás használata során bármely egyéb módon történő zavarása, ideértve az adatlapon elhelyezett és mások jogait sértő fényképeket, az apróhirdetésekben, blogban vagy a fórumban, az oda nem illő zavaró, agresszív vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólásokat, hirdetéseket, illetve azokat az ismételt hozzászólásokat és hirdetéseket, amelyeket több topikban, apróhirdetésben, hozzászólásban, blogban azonos tartalommal, rövid időn belül "flood"-szerűen szórnak szét. Ezek - egy bejegyzés meghagyása mellett - törlésre kerülnek. (Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást vagy hirdetést egy vagy több topicban, apró témakörben, több alkalommal helyez el.)
- bármely harmadik személy anyagainak rendelkezésre bocsátása a harmadik személy hozzájárulása nélkül;
- olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek félrevezető módon azt a képzetet keltik, hogy azokat hivatalosan támogatjuk vagy jóváhagytuk;
- olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek megsértik, visszaélnek vagy megszegik bármely más fél szellemi alkotáshoz, nyilvánossághoz, magánélethez fűződő vagy egyéb más tulajdonosi jogát;
- vírusok, férgek, hibák, trójai falovak vagy bármely más destruktív elemek közzététele vagy továbbítása;
- olyan anyagok rendelkezésre bocsátása, amelyek jogellenesek vagy jogellenes tevékenységre buzdítanak, esetleg azt hirdetik;
- hamis vagy félrevezető információ rendelkezésre bocsátása.

Adatmódosítás
Ha adataid megváltoztak, illetve törölni szeretnéd a profilodat, értesíts minket. A visszaélések elkerülése érdekében kérhetjük személyi igazolványodat, e-mail címedet, vagy bármely más, egyértelmű azonosításodra vonatkozó adatodat, illetve okmányodat.
Elhunyt személyek esetében a hivatalos okmányok, illetve az egyértelmű azonosítás után a közeli hozzátartozók kérhetik a felhasználói profil megszüntetését.
Változtatási szándékodat kérjük, mindig jelezd a szerkeszoseg@tiedater.hu–n.

Reklamáció, kártérítés
Amennyiben a portál tartalmával kapcsolatban bármilyen reklamációs igényed merülne fel, kérjük, jelezd az info@tiedater.hu –n.
A szabályzattal együtt elfogadod, hogy kártalanítási kötelezettséged van minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely a Portálon megjelenő felhasználói profilod használatával függ össze vagy abból ered (ideértve bármely természetű vagy fajtájú követelést, költséget, ami bármely igényből, hiányból, kárból (tényleges és következményes), perből, ítéletből, peres eljárás költségéből és ügyvédi költségből ered).
Ezekben az esetekben írásban fogunk értesíteni a Téged érintő igényről, perről vagy eljárásról.

Felhasználási feltételek módosítása
A Tiéd a tér! üzemeltetője a felhasználási és adatvédelmi szabályzat változtatási jogát fenntartja. Ennek értelmében a jelen felhasználás feltételeit egyoldalúan megváltoztathatja, a felhasználók előzetes írásbeli értesítése mellett.

Nemzetközi használat
Az internet globális, így használatával hozzájárulsz ahhoz, hogy az interneten minden, a felhasználói magatartásra és elfogadható tartalomra vonatkozó helyi szabályt betartasz.
Tudomásul veszed azt, hogy minden személyes adatot, információt és általad létrehozott tartalmat Magyarország területén, az Európai Unióban kontrollálnak, dolgoznak fel és tárolnak.

Amikor regisztrálsz az oldalra, kérjük, vedd figyelembe, hogy egyúttal elfogadod a jelen felhasználási szabályokat is.

Instar Interactive