Címlap

Kedves Olvasó! Ki itt belépsz, most bizonytalan ideig új tartalomra ne számíts. Diákmunkát, könyvismertetőt, pályázatfigyelést, diák-jogtárat másutt keress. A hír még számomra is friss és feldolgozandó. A téli hideg a Teret is befagyasztotta.

Az egyik mai napig kedvenc mesém a Micimackó. Jól kitalált történet, aranyos szereplőkkel, akiket emberi tulajdonságokkal ruháztak fel. Ott van például Micimackó, aki állandóan gondolkodik, amit még ki is hangsúlyoz. Sokszor példát vehetnénk róla. Gondoljuk át mi is dolgainkat! Ha állásinterjú előtt állunk, akkor még inkább.

Mi a különbség a megfázás és az influenza között? A köhögés, láz és torokfájás mindkét betegségben közös, sőt, a zsebkendőhasználat mértéke és mennyisége is lehet az. Azonban mindkettő máshogyan "működik". Nézzük csak!

Idén is lesz, méghozzá a Hamvazószerda utáni nap, március 10-én Torkos Csütörtök. A hatodik alkalommal megtartott, hatalmas kedvezményekkel járó napon a csatlakozott éttermek az 'a la carte' kínálatukra 50%-os kedvezményt adnak a helyben fogyasztásra.

Fiatalok, ambíciózusok, céljaik vannak. Fontos nekik, hogy társaikat is ilyenné formálják. Kik ők és mit szeretnének?

Megmondja a tutit az oktatási rendszerekkel kapcsolatban Sir Ken Robinson, nemzetközileg elismert egyetemi tanár és kutató. Szerinte az iskola kiöli a gyerekekből a kreativitást, melyre most és a jövőben a legnagyobb szüksége lenne a világnak.

A közoktatásról szóló 1993-ban alkotott törvény rendelkezik az óvodai, iskolai, sőt, a kollégiumi okítás milyenségéről és minőségéről. A határozat mindenképpen többet kínál a hollywoodi klisénél, hogy tudniillik jogunk van hallgatni.

Instar Interactive