Városháza

Az én Lánchidam - fotópályázat

Éjszakai fénybenA Lánchíd Gróf Széchenyi István életművének sarkalatos pontja. Buda és Pest összekapcsolásának szimbóluma, az átkelésekor fizetendő hídpénz a közteherviselés - ugyan csak a Duna fölötti - megvalósulását jelentette, a hídpillér oroszlánjainak hiányzó nyelve kapcsán pedig számos nagyvárosi legenda kapott szárnyra. A hídnak tehát igazán izgalmas történelme van. Vajon képbe sűríthető-e ez a pezsgés?

Az 1836-os reformkori országgyűlés rendelkezett a Buda és Pest közötti állandó híd építéséről, az átkelő alapkövét 1842-ben tették le, a forgalomnak pedig 1849 novemberében adták át a Duna fölött átívelő, kecses hidat, vagyis a kész alkotáson szellemi atyja, Gróf Széchenyi István már nem sétálhatott át. A Magyar Nemzeti Múzeum pályázatot hirdetett, amelyben hídfotósokat keres. Örökítsd meg Te is Széchenyi örökségét!

A pályázat a Nemzeti Múzeumban 2011. március 6-ig megtekinthető Széchenyi világai című kiállításhoz kapcsolódik. Itt az alkalom, hogy fotóban elbeszélt érzéseket, vallomásokat készíts a Lánchídról! Lássuk, Te hogy látod a hidat! Ködben, éjszakai kivilágításban, napsütésben, esőben? Budáról? Pestről? Egyetlen pillérét? A rajta közlekedő embereket? Bármit, bárhogyan fotózhatsz, ami számodra a Lánchidat jelenti.

A részvétel ingyenes. Minden pályázó összesen öt képet küldhet be, a következő módon. A pályázathoz szükségeltetik egy Indapass-regisztráció, melynek megléte esetén három egyszerű lépésben közzétehetők az Indapass oldalán. A díjazás sem akármilyen! A fődíj egy Samsung notebook, a zsűri különdíjasa egy Nemzeti Múzeum ajándékcsomagot és egy 2011-es VIP Bérletet vehet át, a turisztikai különdíjas pedig másodmagával értékes wellness vacsorát költhet el a fővárosban.

Pályázni lehet 2011. január 31-ig. További információk Maul Ágnestől kérhetők a maul.agnes@hnm.hu email címen, vagy a 06/1 327-7749-es telefonszámon.

-vn-

Instar Interactive