Városháza

Tervezz borítót Európa ifjúságának

A tavalyi győztesEgy fontos zsebfüzet, amit mindig magánál tart az ember gyereke, ha európai. Ezt kínálja az Európa Naptár. Számotokra pedig egy lehetőséget, hogy megtervezhessétek a borítóját!

Madarat tolláról, könyvet borítójáról. Ez a megközelítés korántsem fontos, azonban a borító annál inkább. Egy régi Boborján-jelenet jut eszembe, melyben a „nagy tudású” főhős kijelenti, hogy ő márpedig csak és kizárólag a piros könyveket kedveli. Na igen, ha nem is lehetünk ennyire diszkriminatívak a fedlapokkal, azért kétségtelen, hogy az első tekintet a borítóé.

Az Európa Napló című kiadványt a tervek szerint mind a 27 tagországban terjesztik majd, borítója így szintén csak a tervek szerint igen sokfelé el is jut. Az apropó pedig, ami miatt erről szólunk az, hogy egy pályázat keretében hirdetik meg a borító megtervezését. Minden egyes EU-s állampolgár jogosult címlaptervet benyújtani. A további feltételekről ehelyt olvashattok részletesen. A kiadványt amúgy uniós ifjak kezébe és használatába szánják.

A 27 országban terjesztendő füzet belül hasznos információkat tartalmaz majd olyan fontos témákról, mint a környezetvédelem, a tudatos fogyasztás, vagy az Unió szerkezete. A beküldött munkák között először egy előzsűri szanál, majd értő kezekbe kerülnek a művek. A győztes jutalma nem kevesebb, mint ezer jól csengő Euró.

-vn-

Instar Interactive