Jog-szerű

Jog-Szerű

Jog-szerű

Kattan a bilincs, és egy átizzadt atlétás, sármosan kopaszodó, vérfoltoktól tarkított figura közli, hogy „Jogod van hallgatni…” Vagyis:  hallgatni arany, tanít a hollywoodi közhely! Viszont vannak olyan jogi szabályozások, melyek hasznosabbak lehetnek számodra ennél a brucewillis-i szentenciánál.

Életünk során számtalanszor találkozunk ugyanis jog szegélyezte, szabályozta helyzetekkel, legyen bár szó magán- , vagy közjogról, hazai- vagy nemzetközi jogról, polgári jogról, netalán munka- vagy büntetőjogról.  Honlapunkon összegyűjtöttük a munkavállalói jogra vonatkozó legfontosabb rendelkezéseket ám ha még többre vagy kíváncsi, akkor látogass el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjára, ahol részletesen megtudhatsz mindent a diákmunka-szerződésről.

- Hé, Mr. Edison, találja már fel magát! – szól a szakállas vicc. Thomas Alva Edison nevéhez több, mint ezer szabadalom fűződik.  Egy olimpiai ciklusnyi időt azzal töltött, hogy ötnaponta a Szabadalmi Hivatalba szaladgált egy újabb találmányáról értesítse őket. Egy szó, mint száz: szellemi tulajdon (irodalmi, zenei, művészeti, tudományos produkció) érték, melyet – bármennyire is képzavar: körül kell keríteni. E kerítőmunkákat hazánkban a Magyar Szabadalmi Hivatal végzi.

Ha szellemi vezetés, akkor jógi, ha viszont jogi akkor jogszabálykereső. Itt bármiféle rendelkezést megtalálsz, vagyis minden kisbetűt, amivel találkozhatsz a Nagybetűsben. A linktárban még több hasznos, naprakész jog-szerű webhelyet gyűjtöttünk össze neked, szóval nem kell paráznod a paragrafusoktól!

Instar Interactive