Mókuskerék

Kiskorunkban hajlamosak vagyunk egy laza legyintéssel letudni a pályaválasztást. Űrhajós leszek, sebész és tűzoltó. Csakhogy időközben rádöbbenünk, hogy tériszonyunk van, és irtózunk a vértől, ugyanakkor remek képességekkel bírunk viszont, ha matematikáról van szó, netalán szivacsként szívjuk magunkba a nyelveket, hangszálainkat pedig a Jóisten is a Megasztár zsűrije elé teremtette. Szóval, a füstölős indiai boltokban kapható köldöknézegető buddhamakettekhez hasonlóan elsősorban önmagadba kell nézni. Nálunk viszont megtudhatod, hogy érdemes hozzáfogni a munkakereséshez, miként készülhetsz fel egy állásinterjúra, mikre kell odafigyelned a tárgyalások és a szerződéskötés során. Irány a pálya!

Gondolkodj!

2011.01.31. hétfő 11:28

Az egyik mai napig kedvenc mesém a Micimackó. Jól kitalált történet, aranyos szereplőkkel, akiket emberi tulajdonságokkal ruháztak fel. Ott van például Micimackó, aki állandóan gondolkodik, amit még ki is hangsúlyoz. Sokszor példát vehetnénk róla. Gondoljuk át mi is dolgainkat! Ha állásinterjú előtt állunk, akkor még inkább.

Kedd, 10 óra a ...

2011.01.26. szerda 11:26

Biztosan Te is voltál már olyan helyzetben a munkahelyeden, hogy azt érezted csak egy kis szikra kellene és felrobbanna az egész iroda. Véletlenül nem kedd, délelőtt 10 óra körül történt ez?

Fontoskodunk

2011.01.25. kedd 11:02

Minden ember szeret a középpontba lenni. Ennek eléréséhez sokszor azonban rögös út vezet. Most mi szeretnénk a középpontban kerülni, bár csupa segítő szándékkal. A 14 legfontosabb tanács neked, aki álláskereső vagy.

Legkeresettebb szakmák ...

2011.01.24. hétfő 12:32

A továbbtanulás minden fázisában hatalmas kérdőjel van mindenki fejében, hiszen megjósolni, hogy melyik szakma lesz keresett a jövőben, tulajdonképp aligha lehet. A tendenciák szerint az utóbbi időben nőtt az államilag elismert, OKJ-s végzettséget nyújtó képzéseken résztvevők száma.

Hamarabb elkezdhető munkák

2011.01.18. kedd 13:26

Vannak bizonyos munkák, melyeknek tanulása nem több évet vesz igénybe. Ha anyagilag megszorulunk vagy elveszítjük állásunkat, néhány hónapos tanfolyam után már el lehet kezdeni dolgozni.

Figyelj, mert figyelnek!

2011.01.17. hétfő 12:55

A nagy szem mindig ébren vár. Nem ijesztgetésként mondjuk, csak mert jobb rá odafigyelni. Főleg, ha az ember éppen munkát keres.

Hiányozz!

2011.01.13. csütörtök 23:55

Mindenki számára fontos a megbecsülés, mind a személyét, mind munkáját illetően. Hogyan szerethetjük meg mások elismerését irányunkba történő féltékenységi kirohanások nélkül? Válj nélkülözhetetlenné!

Pályakezdő munkabérek

2011.01.10. hétfő 12:42

Elérkeztél életed talán egyik legnagyobb állomásához. Diákból munkavállaló lettél. Nézzük, mire számíthatsz pályakezdőként béredet illetően! Merthogy nem jó mellé lőni.

Állásinterjú szemüvegben

2011.01.09. vasárnap 21:40

Azt mondják, segít, mert intellektuálisabban nézhetünk ki egy jól megválasztott szemüvegben. Természetesen többek közt ezért is jól kell választani azt a keretet. De ez tényleg így van? Segít az állásinterjún a szemüveg viselése?

Amit soha ne kérdezz meg ...

2011.01.05. szerda 19:01

Jó lenne tudni, mennyi is lesz pontosan a fizetésed, vagy érdekelne, tényleg minden nap túlóráznod kell majd? Fontos kérdések, de állásinterjún jobb, ha nem kíváncsiskodsz!

Tartalom átvétel
Instar Interactive