Mókuskerék

Gondolkodj!

Micimackó gondolkodikAz egyik mai napig kedvenc mesém a Micimackó. Jól kitalált történet, aranyos szereplőkkel, akiket emberi tulajdonságokkal ruháztak fel. Ott van például Micimackó, aki állandóan gondolkodik, amit még ki is hangsúlyoz. Sokszor példát vehetnénk róla. Gondoljuk át mi is dolgainkat! Ha állásinterjú előtt állunk, akkor még inkább.

Interjúnk lesz holnap és még nem készültünk fel rá? Na akkor itt az idő, helyezkedjünk Micimackó-féle gondolkodó pozícióba, és törjük a kis agyunkat. Hogy milyen kérdésekre is keressük a választ? Itt az öt legfontosabb, amit tanácsos átnéznünk:

1. Nézzünk utána a pozíciónak, amit megpályáztunk!Gondoljuk végig, hogy az adott munkát miért és hogyan tudnánk jól végezni. Milyen gyakorlatot tudunk felmutatni a területen? Mit mondanánk, ha feltennék a kérdést: „Miért Önt válasszuk?”

2. Manapság az interjúk nagy részén elhangzik a kérdés: „Mik az Ön gyengeségei? A barátai mit mondanának Önről? Vagy ellenkezőleg: „Mik az Ön erősségei?” Készüljünk fel erre a kérdésre! Ha nem tudjuk a választ, kérdezzük meg barátainkat, akik kertelés nélkül is megmondják, miben vagyunk jók és mi az, amin változtatnunk kellene.

3. Próbáljunk utánajárni a cégnek, ahová behívtak. Nézzük meg honlapjukat, hogy mit írnak magukról. Legyünk tisztában a cég múltjával, terveivel. Ha van közösségi oldalon csoportjuk olvassuk el a híreket amiket megosztottak!

4. Gondoljuk végig vajon az interjúztató milyen kérdésekkel lephet meg minket. Mi mit kérdeznénk az ő helyében? Tegyük fel magunknak a kérdéseket, és fogalmazzunk meg magunkban többféle frappáns választ is. Miért? Mert nem tudhatjuk előre milyen típusú környezet, interjúztató vár minket. Lehet szigorú, aki akár keresztbe lenyelne. Készüljünk fel arra, hogy neki mit válaszolnánk! Előfordulhat, hogy egy mosolygós, barátságos, szemmel láthatóan nyitott felvételiztetőnek kell megfelelnünk. Vegyük számításba ezt is!

5. Utoljára hagytuk a legkellemetenebb kérdést. Megkérdezhetik majd, hogy miért hagytuk el az előző munkahelyet? Vigyázzunk! A rossz, negatív dolgok mindig kerülendők! Mindenképpen leygünk őszinték, de diplomatikusak.

Még egy fontos dolog: Az interjú általában akkor a legjobb, ha pörgős és nem áll le. Amikor a tettek mezejére lépünk, fókuszáljunk arra, hogy az interjúztató egyenrangú partner. Ne izguljunk és ne féljünk! Ha szükaséges gyakoroljuk a válaszokat, vegyük fel azokat magnóra, hallgassuk vissza, változtassunk, ahol nem vagyunk teljes mértékben elégedettek magunkkal!  

Hát ennyi volna... A siker a kitartás kérdése. Ha az interjú mégsem sikerülne, ne csüggedjünk! Gondoljuk át, hol fejleszthetjük még képességeinket és mindig előre nézzünk!

-budapestjobs-

(zs)

Hozzászólások

Normal 0 false false

james001 képe

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Grandma's Law as a result of grandmothers typically use it quite effectively ("First confiscate the trash,  math assistance  Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE then you'll have chocolate chip cookies.

essay for you to find good

Taylor 666 képe

essay for you to find good information,best easy helps us to find easilybuy essayto find easil topic on various issue.

The caliber of information

miketyson képe

The caliber of information that you're offering is merely wonderful.drink recipes with vodka

Hvala za dijeljenje izvrsne

brosnanjane23 képe

Hvala za dijeljenje izvrsne informacije. vigrx plus svakako bih svoje web stranice, ali morate provjeriti pravopis na nekoliko svojih postova.

Ageless Male Review Don't Try

khare képe

Ageless Male Review Don't Try Ageless Male Until You See This.Is Ageless Male is Not #1?Learn the truth about Ageless Male. Review ingredients & see comparison.

locksmith in anaheim

khare képe

locksmith in anaheim ca Locksmith Anaheim 24/7 service. Professional and affordable locksmith services in Anaheim. Call our locksmith Anaheim today (714) 409-3034.

weight loss Find out how to

khare képe

weight loss Find out how to lose weight fast with calories guide to lose weight. Shave off those extra pounds and lose weight quickly with our free guides!

fantastičan boda, jednostavno

brosnanjane23 képe

fantastičan boda, jednostavno dobila logotip | grb | Branda novi čitač. male enhancement review Veliki?

local seo Welcome to

khare képe

local seo Welcome to local-seo-services.org! Since the dawn of the Internet, most businesses have taken their services online, so they can reach more customers and expand their potential target base. While this may be an easy task for large corporations, it is a difficult feat if you own a small business in a small town. It may be family-run or it may offer something that is not in demand with most people, but certain businesses have reasons why they choose not to grow and stay put in their status quo.

professional seo company If

khare képe

professional seo company If You Want to Turn Your Online Business Into a Success, Our Top SEO Company Can Make It Happen! The main purpose of a SEO company is to play the role of your online marketing agent. When you entrust your project to us, you let us manage your online presence and get your company noticed in a way that you could only dream about until recently.

Instar Interactive