Mókuskerék

Jogsegély a diákmunkásoknak

Így akarsz járni? (Fotó: Lukas Vermeer / Flickr)Tanáros szigorral állunk a kérdéshez, figyeljetek: ha minden figyelmeztetéssel szembe mész és képes vagy nem diákszövetkezetnél vállalni nyári munkát, aztán átvernek, egyrészt magadra vess (-szigor vége-), másrészt kérj segítséget. Most már van is kitől.

Persze, mi is hallottunk már olyanokról, akik feketén vállaltak munkát nyáron (bár természetesen nekünk az ilyesmi eszünkbe sem jutott, ugye). Olyanokról is hallottunk, akik megúszták és nem buktak le. Olyanokról is, akik összeszedték a pénzt a nyaralásra és boldogan éltek, míg meg nem érkezett a szeptember. És, ahogy az lenni szokott, olyanokról is hallottunk, akiket átvertek, ingyen dolgoztattak, természetben akartak kifizetni, akiknek szerződés híján nem tartották be a szerződését, akiket túlóráztattak, akiket baleset ért és megszívták miatta, és így tovább. Mindenki úgy kezd neki, hogy vele ez nem történhet meg, mégis mindig vannak, akikkel megtörténik. Ezért mondjuk el minden lehetséges alkalommal, hogy diákszövetkezetnél vállaljatok munkát, akkor ez nem történhet meg. Akár még a munkáltatót is rá lehet beszélni, hogy lépjen kapcsolatba valamelyik szövetkezettel, és rajtuk keresztül intézzétek az ügyletet, ezzel ugyanis elvileg mindenki jól jár.

Persze azt is tudjuk, hogy mindig lesznek, akik nem hallgatnak sem ránk, sem senki másra, akitől ugyanezt a tanácsot hallják, úgyhogy arról is szólunk, hogy van hová fordulni, ha átvert a munkáltató. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, az IKSZ idén először indít jogsegélyszolgálatot azoknak a diákoknak, akit csőbe húztak a munkaadók. Ahogy a névből sejthető, az IKSZ tényleg félpolitikai szervezet, a KDNP és az MKDSZ ifjúsági szervezete, de ettől nem kell megijedni: nem beszervezni akarnak, hanem segíteni. Ha gond van, jogsérelem ért a diákmunkával kapcsolatban vagy kérdéseid vannak, az iksz@kdnp.hu címre írhatsz nekik.

Hozzászólások

Normal 0 false false

sanny123 képe

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE I am a new user of this site so here i saw multiple articles and posts posted by this site,I concerned more interest help with thesis writing services  in some of them hope you will give more information on this topics in your adjacent articles.

Jednostavno želim primjedba

brosnanjane23 képe

Jednostavno želim primjedba na nekoliko općih stvari, web dizajn i stil je savršen, a zatim su stvarno super: D. best male enhancement Vrijedne informacije.

Really lovely and useful for

Asik09 képe

Really lovely and useful for me and will refer my friends to this blog. This post is ready to homeworkguard.com websites for sale a hand with an analysis I am doing for a specific group of people.

Hello There. I found your

salehalexd képe

Hello There. I found your blog using msn. I will make sure to bookmark   http://degreehouse.org/online-nutrition-degree/   and return to read more of your useful information site.This is an extremely well written article.Thanks for the post.  

Iskreno cijenimo svoj dio

brosnanjane23 képe

Iskreno cijenimo svoj dio posla, veliki post. sizegenetics Samo sam se htjela zahvaliti još jednom na tom čudesnom blog ste ovdje proizvedene.

In most instances your

salehalexd képe

In most instances your writing ought to be formal and usually objective. this quality research paper implies everyday language and slang likewise as unsupported opinion is unsuitable within the context of an educational essay.

Very Interesting and awesome

salehalexd képe

Very Interesting and awesome your post! It Is Useful and informative for me That I like to get this link and I am looking forward to Hearing from your next..galaxyessay.com

Sviđa mi se ovaj site je

brosnanjane23 képe

Sviđa mi se ovaj site je remek-djelo! vimax pills Vi sigurno mogao vidjeti svoje vještine u radu pišete.

Whoah ovaj blog je

brosnanjane23 képe

Whoah ovaj blog je veličanstven ja stvarno poput studiranje svoje postove. male enhancement reviews Hi there, samo postao upozoriti na weblog preko Googlea, a nalazi se da je doista informativan.

Otišao sam preko ove internet

brosnanjane23 képe

Otišao sam preko ove internet stranice i ja zamisliti da imate puno fantastičan informacija, spašen u moje prečace (:. vigrx plus Mi smo gakanje volontera i otvaranje potpuno novu shemu u našoj zajednici.

Instar Interactive