Mókuskerék

Legkeresettebb szakmák 2011-ben

szakácsA továbbtanulás minden fázisában hatalmas kérdőjel van mindenki fejében, hiszen megjósolni, hogy melyik szakma lesz keresett a jövőben, tulajdonképp aligha lehet. A tendenciák szerint az utóbbi időben nőtt az államilag elismert, OKJ-s végzettséget nyújtó képzéseken résztvevők száma.

A munkanélküliség régen is jelen volt, s most is jelen van. Most olyannyira, hogy mindenki retteg attól, hogy nem lesz állása, hiába tanult egy szakmáról éveket. Magyarországon nem csak az érettségizettek, vagy alacsonyabb végzettséggel rendelkezők vannak bajban, hanem a frissdiplomások is. Az utóbbi időben az államilag elismert OKJ-s képzéseknek igen nagy keletje lett, ugyanis viszonylag rövid idő alatt nyújt használható szaktudást. Azonban minden intézménynek törekednie kéne arra is, hogy segítsen az elhelyezkedésben.

A legtöbb oktatási intézmény profitorientált, mely a mai világban tán nem is meglepő. Azonban ez mindenféle oldalról rossz hír, ugyanis újabb és újabb szakokat indítanak, melyekre a munkaerőpiacon aztán tényleg nincs szükség. Manapság végeláthatatlan sornyi kommunikáció szakos, vagy épp jogász szakos fiatal végez, azonban egy rendes csempézőt vagy villanyszerelőt aligha találni a fiatalabb korosztályban. Sajnos.

A vendéglátóipari szakmák iránt még mindig nagy a kereslet, gondoljunk a cukrászokra, szakácsokra, pincérekre. A szépészeti szakmákra vetve egy pillantást elsősorban a kozmetikusok, fodrász- és műkörmös tanfolyamok mellett voksolnak az emberek, ők aztán vállalkozóként fognak dolgozni. Igazi és nagy igény a masszőrökre van, őket wellnessközpontok, szállodák és sportegyesületek is keresik. Az informatika iránt érdeklődők ne csüggedjenek, rájuk is szükség van: programozók és rendszergazdák itthon és külföldön is jó eséllyel találhatnak munkát, nekik javasolt specializálódni is egy kicsit. Az elektronikai iparban és a gépészetben keresik az autóelektronikai műszerészeket, a vagyonvédelmi rendszerszerelőket, valamint az autó- és villanyszerelőket is. Az utóbbi szakma az építőiparhoz (is) kapcsolódik, melyen belül nagy hiány van kőművesekből, ácsokból, burkolóból és szobafestőből is. Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően, mely támogatja a megújuló energiaforrások használatát, a szakemberek nagy jövőt látnak a megújuló energiaforrás energetikusnak is.

Az élethosszig tartó tanulás filozófiájának tényleg leginkább a rövidnek mondható OKJ-s képzések felelnek meg, segítségükkel hamar átképezhetjük magunkat, egy esti tagozaton akár a munka mellett is. Bizonyos szakmákban kötelező a szakmai gyakorlat is, még a bizonyítvány megszerzése előtt, így akik végeznek, már gyakorlattal rendelkezőnek számítanak, így hamarabb találhatnak munkát, mivel referenciával is rendelkeznek.

Ne feledjük, az oktatási intézmény a diákért van, bátran kérjünk segítséget az ott dolgozóktól, a karrier-központtól, a különféle tanácsadóktól.

-e-

Hozzászólások

A továbbtanulás minden

james123 képe

A továbbtanulás minden fázisában hatalmas kérdőjel van mindenki fejében, hiszen megjósolni, hogy melyik szakma lesz keresett a jövőben, tulajdonképp aligha lehet.   plumber wayne nj

I have a undertaking that I'm

alex12 képe

I have a undertaking that I'm just now working on, and I've been at the look out for such information.poker online

I constantly emailed this

miketyson képe

I constantly emailed this site post page to all my friends, because if prefer to read it then my all friends will too.cocktails with vodka

naravno, vole svoje web

brosnanjane23 képe

naravno, vole svoje web stranice, ali morate pogledati u pravopis na nekoliko svojih postova. vigrx plus side effects Sviđa mi se ova web blog jako puno toliko izvrsne informacije.

Ageless Male Review Don't Try

khare képe

Ageless Male Review Don't Try Ageless Male Until You See This.Is Ageless Male is Not #1?Learn the truth about Ageless Male. Review ingredients & see comparison.

locksmith in anaheim

khare képe

locksmith in anaheim ca Locksmith Anaheim 24/7 service. Professional and affordable locksmith services in Anaheim. Call our locksmith Anaheim today (714) 409-3034.

weight loss Find out how to

khare képe

weight loss Find out how to lose weight fast with calories guide to lose weight. Shave off those extra pounds and lose weight quickly with our free guides!

We are really grateful for

spotlight123 képe

We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. Great work. ryan hall

Mislim nešto doista posebno

brosnanjane23 képe

Mislim nešto doista posebno na ovim web stranicama. male enhancement Očito se vaše web stranice, ali morate pogledati na pravopis na nekoliko svojih postova.

This is a wonderful article,

spotlight123 képe

This is a wonderful article, Given so much info in it, These type of articles keeps the users interest in the website, and keep on sharing more ... good luck. uterine fibroids treatment

Instar Interactive