Mókuskerék

Virtuális állásbörze

virtuális állásbörze / profession.huFurcsa lehet elgondolni, hogy hogyan mehetnek a dolgok egy ilyen virtuális állásbörzén, ahol virtuális önmagad sétál körbe a virtuális térben, a virtuálisan jelen lévő kiállítók között, s csak virtuálisan van jelen a párbeszéd intézménye. De a tapasztalat azt mutatja, hasznosak ezek az események.

A virtuális állásbörzék a hagyományos és az online börzék legjobb tulajdonságait ötvözik - írják a profession-ön. Itt, az online térben a munkaadók és a munkakeresők új megközelítésben találkozhatnak. A börze időpontja szeptember 28-30, és a virtualisallasborze.hu oldalon lehet majd elérni. Magát a teret 3 napon keresztül, éjjel-nappal el lehet érni, minden standnak lesz nyitvatartási ideje, de az éjszaka érkezett kérdésekre is válaszolnak másnap reggel.

Miért más egy online állásbörze? Az álláskereső így azonnal felveheti a kapcsolatot a toborzó cégekkel. Azon kívül, hogy teljes körűen megismerhetjük a céget, vissza is kérdezhetünk. Az egész teljesen informatív, kommunikatív. A módszer segítségével áthidalhatók a földrajzi korlátok, amik miatt például nem utaznánk el másik városokba egy állásbörze kedvéért. Ezen kívül kényelmes, mert nem kell sorba állni, a jelentkezés gyors és egyszerű. Mindenképp profession.hu-s regisztráltnak kell lenni ahhoz, hogy megnézhessem a dolgot? Nem, természetesen bárki beléphet a virtuális állásbörze "területére", azonban a tetszetősnek választott állásajánlatokra csak regisztráltak jelentkezhetnek.

De mégis, vajon fel lehet készülni egy virtuális állásbörzére? Persze, hogy fel lehet! Először is össze kell állítani egy önéletrajzot minél előbb egy dokumentumban. Utána meg kell határozni, hogy milyen állást keresel. Ehhez nem árt végiggondolni a gyakorlati tapasztalatot, készségeket, képességeket, mert ezeket kell kihangsúlyozni, ettől vagyunk egyediek. Utána nem árt egy profibb fotó. Igaz, hogy elcsépeltnek hangozhat, de mégiscsak ez az első benyomás rólunk, s egy buli- vagy nyaralás fotóról kivágott arckép nem mindig felel meg.

A virtuális állásbörzén a regisztráció során feltöltött adatokból készült önéletrajzzal lehet pályázni (ezért is érdemes minden adatot megadni). A kiválasztott cég standján az ott megjelenő álláshirdetésekre kattintva egy gombnyomással jelezhetjük, hogy minket érdekel a dolog. A megjelenő cégek leginkább a HR-eseiket küldték el, hiszen ők tudnak válaszolni teljes körűen a kérdésekre. A 2000-es év után, mikor is egy honlap volt az állásbörze, most sokkal felkészültebbek a szervezők, s ötvenezer érdeklődőre számítanak. A módszer tesztelve volt már Horvátországban, Nagy-Britanniában és Amerikában is, s mindenhol sikeres volt.

A börzén minden magyarul lesz, szándékosan. Ha angolul lenne, rengeteg olyan munkavállaló is érkezne, akik nem igazán gondolják komolyan, hogy ide akarnak jönni dolgozni. De mégis milyen cégekre számíthatunk? Több mint harminc cég jelzett vissza, a nevek elég nívósak, mint az Audi, a Procter&Gamble, a Nav N Go vagy a Nestlé. A jelentkezők több száz ajánlat között keresgélhetnek, hiszen csakis olyan cégek lesznek jelen, akik munkaerőt keresnek. Mind a diplomások, mind a szakképzettek megtalálhatják a számításaikat. Igaz, hogy a cégek főként szellemi munkákat kínálnak, de lesznek szakmunkák is.

A jelentkezők szűrve lesznek: mind a kiállítók, mind a látogatók adatlapot töltenek ki, mely a végzettségüket, érdeklődésüket, hátterüket, lakhelyüket kérdezi le. Ez alapján stand-ajánlásokat kapnak, ahol az itt megadott adatok alapján a számukra legmegfelelőbb állásajánlatok találhatóak. Persze lehet keresni az összes lehetőség közül, valamint finomítani a szűrést. A keresővel a konkrét pozíciókra is rákereshetünk. A virtuális állásbörzén a személyes interjúig feltétlen el lehet jutni.

Tehát megtalálhatjuk számításunkat szeptember 28-30-án, a virtualisallasborze.hu oldalon.


-e-

Hozzászólások

A virtuális állásbörzék a

james123 képe

A virtuális állásbörzék a hagyományos és az online börzék legjobb tulajdonságait ötvözik - írják a profession-ön.   wireless fences for dogs reviews

Nem, természetesen bárki

james123 képe

Nem, természetesen bárki beléphet a virtuális állásbörze "területére", azonban a tetszetősnek választott állásajánlatokra csak regisztráltak jelentkezhetnek.   portable puppy fence

elcsépeltnek hangozhat, de

james123 képe

elcsépeltnek hangozhat, de mégiscsak ez az első benyomás rólunk, s egy buli- vagy nyaralás fotóról kivágott arckép nem mindig felel meg.   meals ready eat wholesale

Nem, természetesen bárki

james123 képe

Nem, természetesen bárki beléphet a virtuális állásbörze "területére", azonban a tetszetősnek választott állásajánlatokra csak regisztráltak jelentkezhetnek. webex

Instar Interactive