Mókuskerék

Ha egyenlőtlenül bántak el veled

Fotó: sxcHa az egyenlőtlen bánásmód kifejezést halljuk, többségünknek a feministák áldásos(?) tevékenységének köszönhetően elsősorban a nők diszkriminációja ugrik be. Aztán következnek a nemzeti és etnikai kisebbségek, a melegek, és a sor a végtelenségig húzódik.

Az egyenlő bánásmód követelményének megsértését jelenti a közvetlen hátrányos megkülönböztetés, a közvetett hátrányos megkülönböztetés, a zaklatás, a jogellenes elkülönítés, a megtorlás, valamint az ezekre adott utasítás - így definiál a törvény. Az egyenlőtlenség általában a nemi vagy nemzeti-etnikai törésvonal mentén megfigyelhető, de gyakran a szexuális irányultság miatti megkülönböztetésre is érkezik panasz, sőt, ezek mellett még egy egész sor egyéb A helyzetet az azonos pozícióban dolgozók fizetéskülönbségében lehet a legkönnyebben tetten érni, de a hátrányos helyzetű csoport tagjait úgy is ki lehet gáncsolni, ha nem hagyják előrébb jutni őket a céges ranglétrán, túlóráztatják vagy zaklatják őket.

Aki úgy érzi, hogy egyenlőtlen elbánásban részesült munkatársaihoz képest amiatt, hogy valamilyen csoporthoz tartozik, többféle jogorvoslatot is kérhet. A legkézenfekvőbb az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni, ők, ha meggyőződtek a jogsérelemről, egy sor intézkedésre jogosultak: elrendelhetik a jogsértő állapot megszüntetését, megtilthatják annak jövőbeni tanúsítását, bírságot szabhatnak ki, és így tovább. Fontos tudni, hogy nincs joguk kártérítést megítélni, így, ha pénzt is szeretnél kicsikarni az inkorrekt munkaadótól, polgárjogi (munkaügyi vagy személyiségi jogi) pert kell indítanod.

Hasznos tudni, hogy ha egyenlőtlenül bántak el veled, azt nem neked kell bizonyítanod. A te dolgod csak annak az igazolása, hogy például felmondtak neked, azt már a munkaadóak kell bizonyítania, hogy ez nem számított egyenlőtlen bánásmódnak. Ez hatékony eszköz a kezedben, ami markánsan védi a jogaidat, de ne élj vissza vele - ha tudod, hogy a főnök azért vált meg tőled, mert folyton elkéstél vagy lusta voltál, ne próbáld meg a hátrányos megkülönböztetésre kenni a dolgot.

Instar Interactive