Szabadidő

Áfonyával a jobb memóriáért

fotoNemcsak finom, de nagyon egészséges is. Ezt már eddig is tudtuk az áfonyáról, most azonban amerikai kutatók azt is megállapították, hogy a finom gyümölcs elősegítheti a memória helyes működését!

Az áfonya magas antioxidáns és fitokemikália tartalmának köszönhetően segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását, emellett pedig nemrégiben kiderült róla, hogy a memória karbantartásáért is felel. Korábbi, állatokon végzett kísérletek után most a Cincinnati Egyetem kutatói több, 70 éven felüli, memóriazavarokban szenvedő idős embert vizsgáltak meg. Két hónapon keresztül napi két, két és fél csészényi áfonyalevet itattak az önkéntesekkel, míg a kontrollcsoport csupán üdítőt ivott. Meglepő eredmény született, ugyanis az áfonyát fogyasztók memóriájában hatalmas változás állt be nagyon hamar, jelentősen jobb teljesítményt értek el a memóriateszteken.

Az áfonya jótékony hatását vizsgálók szerint nagyon sok jel mutat arra, hogy az áfonyával történő kezelés javíthatja az idegi elváltozásokkal járó betegségeket.

lifenetwork.hu

(r)


 

Instar Interactive