Szabadidő

„Kertész leszek, fát nevelek…”

http://www.treehugger.com/files/2010/08/avatar-home-tree-initiative-plants-fruit-trees-in-haiti.php?campaign=th_rss&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+treehuggersite+(Treehugger)James Cameronnak a Pandorán bekattant valami. Azóta, hogy megteremtette e filigrán kék lényektől, meg világító növényektől roskadozó bolygót, egyre azon van, hogy a sajátunkat is jobbá varázsolja.

Cameron már legalább egymillió fát ültetett Brazíliában az Avatar forgatása után, ám a hirtelen nagy fűpuszilóvá lett direktor ezúttal kijelentette azt is, hogy Földünknek még legalább egymilliárd fára lenne szüksége. Cameron igencsak belecsapott a lecsóba és immár több projekt élén szál ringbe bolygónkért. Amellett, hogy óriási területeket fásítana újra, városi zöldterületeket is létrehozna, meg állati élőhelyeket óvna.

Cameron tizenöt ország zöldjeivel működik együtt. A kenguruk földjén élőhelyeket óvnak, a Flandria Erdeiért nevű szervezet az intenzív művelésnek, valamint nagy számú haszonállatnak kitett belga talajt óvja. A Haitin működő Fák a jövőnek csoport a földrengés rázta vidékre ültet gyümölcsfákat, egy japán csapat iskolák környékén ültet fákat. Így megy az, ha öntudatra ébred egy hollywoodi fenevad.

-vn-

Instar Interactive