Szabadidő

Felbukkanó gyorséttermek

Fotó. TreehuggerA kifőzde- vagy gyorskajálda építés nem olcsó mulatság. Vajon érdemes-e állandó éttermeket üzemeltetni, ha egyszer úgyis túllép rajtuk az idő?

Gábor barátomtól azt találtam kérdezni tavaly nyáron a Balaton felé tartva, hogy lesz-e vajon a parton lángos, vagy hideg üdítő. – Hát az attól függ, hogy felébredt-e már a Jani bácsi, meg hogy volt-e kedve levontatni a lakókocsit a partra - jött a válasz. Azóta tudom, hogy mit jelent a felbukkanó kajálda. Na jó, a junkfoodosztó maffialáncokra sajnos nem vonatkozik, egyébiránt azonban klasszul megfigyelhető az éttermek, falatozók élettana. Óriási szellemi, illetve anyagi ráfordítással kívánnak kitűnni, nyitáskor mindenféle szóróanyaggal, vagy még vagányabb helyeken megbízható gyomrú celebekkel hirdetik nyitási kedvezményeiket, minek következtében minden valamit is magára adó sznob megjelenik a tápoldában. Csakhogy itt lép életbe a „hú, mennyien vannak, én ide többet nem jövök” sóhaj, majd pedig a vegetációs állapot, végül meg halálhörgés és retesz az ajtóra, hogy újból indulhasson a kör.

Fotó. TreehuggerLondonban nyáron hagyományosan több „felbukkanó étterem” üt tanyát. A könnyű szerkezet, az összepakolhatóság totális újrahasznosítást eredményez, illetve a lehetőséget, hogy az étterem menjen a kuncsaftok közelébe. Legújabban egy parkolóház legmagasabb emeletére költözött egy piknikezős ejtőzős hangulatú bár. http://m.blog.hu/lo/lolz/image/zamardi.jpgMontreal Movbox nevű finomságokat rejtő dobozkája naponta máshol tűnik fel a városban. A kockát napenergia látja el, és mindössze 2 perc alatt kirakható, összecsukható, hangulatában pedig a kantinok és talponállók közti szűk mezsgyén áll.

Szóval éljenek a balatoni bicajos főtt kukoricázók, vagy fagyisok, és halál a télen kihasználatlanul álló, málló vakolatú lángossütőkre és hurka-kolbászozókra!

-vn-

Instar Interactive