Szabadidő

Pörgesd fel magad!

energiafokozásRohamosan közeledik a félév vége mindannyiunk számára. A középiskolában a félévi bizonyítványt osztják januárban, míg a főiskolákon és egyetemeken már megkezdődött a vizsgaidőszakra hangolás a sok-sok zh-val és beadandóval. Akár melyik csoportba is tartozol, soha nem árt egy jó tanács azt illetően, hogy hogyan is fokozd a még talonban lévő energiáidat. Mi azt tanácsoljuk, hogy csak természetesen.

Ha már most - a szeptemberi évkezdés után két hónappal - úgy érzed, ahhoz, hogy felkeléskor egyetlen végtagodat is meg tud emelni az összes energiádat mozgósítanod kell, itt az idő, hogy változtass. Nem jó minden délután összetörve, koffeintöltettel a testedben a tankönyvek felett görnyedni, ezt mi is tudjuk. De mi lenne a megoldás? Mi a természetes energiafokozókra szavazunk. A legjobbak közé tartozik a propolisz, a méhpempő kivonat, a szibériai ginzeng, a spirulina, a gotu kola, a ho shou wu, és a cayenne-i bors. Most egy kicsit részletesebben ezekről:

Elsőként a propoliszról. A propoliszt a világ legnagyszerűbb könyvei, például a Talmud, a Korán az örök fiatalság forrásának tartják. Az ókori görög sportolók rendszeresen fogyasztottak propoliszt erejük és vitalitásuk fokozása érdekében. A közelmúltban azt is kimutatták, hogy a propolisz rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. 22 aminosavat, természetes antibiotikus faktorokat, 18 enzimet, glükozidokat (természetes energiaforrások a szervezetben), növényi hormonokat, 27 ásványi anyagot és legalább 16 vitamint tartalmaz. Jó sokáig tartott felsorolni mindezeket. Fogyassz hát propoliszt, és visszanyered elvesztett vitalitásodat! Vigyázz azonban, ha pollenallergiában szenvedsz, vagy ha allergiás vagy a méhekre. Ilyen esetben nem ajánljuk a fogyasztását.

A második számú javaslatunk a méhpempő, mely a méz és a pollen természetes keveréke. Az anyag a komplex B-vitaminok kiváló forrása. Sok más vitamint, ásványi anyagot, hormont és enzimet, valamint 18 aminosavat és természetes antibakteriális és antibiotikus anyagot is tartalmaz. Régóta használják asztmás hörghurut, hasnyálmirigy-gyulladás, májbetegség, álmatlanság, gyomorfekély, vesebetegség, csonttörés, immunbetegségek és bőrbetegségek kezelésére, de a méhpempő energiafokozásra is kiválóan alkalmazható.

És máris érkezik bronzérmesünk, a szibériai ginzeng. Ezt a növényt közel 2000 éve használják orvosi célokra.
A gyógynövény gátolja a mellékvese stresszválaszát, különösen a stressz és a depresszió hatásainak leküzdésében segít. A ginzeng fogyasztásával a máj könnyebben bontja le a káros méreganyagokat, többek között a kemoterápiás anyagokat és a sugárzást. A szibériai ginzeng az immunrendszer számos összetevőjének aktivitását serkenti, ezért kiváló ellenszere a krónikus kimerültség tünetegyüttesnek és más vírusfertőzéseknek.

A spirulina rengeteg hasznos fehérjét, B12 vitamint, 8 ásványi anyagot és sok más vitamint tartalmaz. Természetesen növeli az ember energiaszintjét. A Gotu Kola számos tápanyagot és gyógyhatású növényi vegyi anyagot tartalmaz. Az egyik első számú energiafokozó gyógynövényként alkalmazták, hiszen a koffein hatásai nélkül csillapítja a kimerültséget és a depressziót. Az éjszakákon át fenntartó koffeintől eltérően a gotu kola valójában elősegíti az alvást. A Ho Shou Wu Kínában honos növény, melynek gyökere kiváló energiafokozó, amely fiatalos életerőt és nyugtató hatást biztosít. Végül, a sort a cayenne-i borssal zárjuk, ami a vérkeringés serkentése révén fokozza az energiát. A nátha, az orr-melléküreg fertőzések és a torokfájás megelőzésében is hatékony, ráadásul a fájdalmat és a gyulladást is csökkenti.

Ha fáradt vagy, vagy úgy érzed, nem bírod az alvatlanságot, bíztatunk, hogy a megszokott kávé helyett használd a természetes energiafokozókat. Hosszútávon higgy nekünk, jobban jársz.

-lifenetwork-

(zs)

Instar Interactive