Szabadidő

EUShorts 2010 - Európai Rövidfilm Fesztivál

ÉletemKicsi, színes, fogyasztása nem vesz sok időt igénybe, hatása viszont annál tartósabb. Sőt, egy maréknyi leküldésével még változatosabb élményekben lehet részünk. Ezt a kúrát írja fel idén is az EUShorts Rövidfilm Fesztivál, amely négy év hagyományaihoz híven ismét Európa legjobbjaiból szemezget.

A filméhes, jó étvágyú közönség négy nap alatt összesen 41 ízletes mozgókép-bonbont fogyaszthat el a Toldi moziban, s közben alaposan körülnézhet az öreg kontinens fiatal filmeseinek terepén. A szervezők úgy válogatták a tekercseket, hogy a lehető legváltozatosabb érzelmi hullámvasutazásokat éljük át, mi, nézők. A műfaji, tematikai és technikai sokszínűséget ígérnek. Hisz az európai rövidfilmnek idén is ilyen sok arca van: változékony és gyakran cinikus a hangulata, olykor kitörően vidám, máskor pedig egészen komor. Búsulni azonban legfeljebb azért lehet, mert a legjobb rövidfilmek hamar véget érnek.

Az idei EUShorts Rövidfilm Fesztiválon bemutatkoznak a nemzetközi filmfesztiválok kedvencei (Vén karom, Dühös ember), Oscar kegyeltjei (Abrakadabra helyett, Logorama, O’Grimm nagyi csipkerozsója), a méltatlanul mellőzöttek (Millhaven, Életem-trailerem) és a jogosan ajnározottak ( Betty B. és a The’s). Magyarországot három rövidfilm képviseli az EUShorts Fesztiválon: Nagypál Orsolya Paktum című alkotása, Reisz Gábor Valakinek a valamije című munkája, illetve Bodzsár Márk Levegőt venni című dolgozata.

A körültekintő szervezők az EUShorts Rövidfilm Fesztivál meglátogatásának alábbi mellékhatásait közlik: általános túlérzékenység, fokozott jókedv, felháborodottságot követő kóros nevetőgörcs, alkalmanként heveny melankólia, majd különös, bizsergető eufória. Mindez jelentkezhet egyszerre vagy kis időeltérésekkel. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse fesztiválszervezőjét!

-vn-

Instar Interactive