Szabadidő

Golden Globe-tippek

Natalie meg az énekMár csak pár napunk maradt a 68. Golden Globe-díj átadójáig. Arra gondoltunk hát, hogy mivel mi még nem láttunk minden filmet, a Hollywood Reporter összegző táblázatából próbálunk jósolni.

Gondoltak ugyanis egyet ezek a fiúk, és összeszedték több tucat meghatározó filmes szakíró voksát, hogy egyszerű súlyozással próbáljanak a jövőbe látni. A lista szerint a legjobb dráma kategóriában nagy csata várható A király beszéde és A közösségi háló között. Miután mi csak utóbbit láttuk, elájulva meg abszolút nem voltunk tőle, ezért előbbi megtekintésébe helyezzük minden bizodalmunkat. Azon meg csodálkozunk erőst, hogy se az Eredet, se a Fekete hattyú nem kapott még csak voksot sem, holott nekünk elállt a szavunk mindkét alkotás láttán. (Persze ebben azért benne van alaposan a felfokozott várakozás, meg az is, hogy szívünknek kedves rendezők filmjeiről van szó.)

A legjobb komédia/musical kategóriában egyértelmű fölényben van a The Kids Are All Right, az általunk végtelenül szórakoztatónak talált RED viszont szintúgy szavazat nélkül árválkodik. Akárcsak Darren Aronofksy és Christopher Nolan a legjobb rendezők között, ahol a jól értesültek szerint David Fincher a befutó. A király beszédét Colin Firth miatt is érdemes lesz megnéznünk, habár neki amúgy sem kell ajánlólevél. Na, mi azért nagyon szorítunk a zseniális Ryan Goslingért, aki szintúgy jelölt. A nőknél talán nem lesz baj, hiszen a mi szívünk is Natalie Portman felé húz, aki elképesztően törékeny fehér és elképesztően vérfagyasztó fekete hattyúként.

A könnyedebb szerepek között Johnny Depp két jelölést is kapott. Az utazó és az Alíz Csodaországban című filmekben nyújtott alakítását is kiemelkedőnek tartja a szakma. Utóbbit inkább. A gyengébbik nemnél Annette Beningnek áll a zászló, The Kids Are All Right-ügyileg. A nagykutyák szerint a legjobb mellékszerepet Melissa Leo és Christian Bale söpri majd be, mindketten A harcos-ban feszítenek, a legjobb forgatókönyvért pedig A közösségi hálót jegyző Aaron Sorkint tüntetik majd ki. Hétfőre virradóra minden kiderül…

-vn-

Instar Interactive