Szabadidő

Hollywoodi hírmorzsák

http://digiport.hu/files/2010/film/Transformers_3.jpgChicagoban zúznak a robotok, Alex Turner filmzenét ír, Hitchcock örökbe fogadható. Angolszászok élve vagy halva a heti filmes hírekben.

Az előttünk álló hónapban káoszt és anarchiát ígér Chicago utcáin Optimus Prime fővezér és autobot-csapata. Július közepétől kezdték meg ugyanis a Transformers harmadik epizódjának robbantgatós, rohangálós gigantikus épületeket szétzúzós jeleneteit forgatni a szeles városban. Ahogy Michael Bay-t ismerjük, hiperlassításokban, meg pirotechnikában nem lesz hiány. A nyers és normál sebességű verziót a helybéli rajongók (noha számuk a második rész láttán, illetve Megan Fox kimaradása óta igen-igen megcsappanhatott) végignézhetik, sőt kamerájukkal is rögzítik, szóval hamarosan felkerülnek a Youtube-ra a Shia LaBeouf értetlen arckifejezéséről készült újabb videók. A filmig 2011 nyaráig kell várni. Megleszünk nélküle…

http://www.sugarscape.com/files/images/alex%20turner.preview.jpgAlex Turner, a jó nevű Arctic Monkeys többszörösen zseninek kikiáltott ifjú frontembere filmzeneírásba fogott. A Submarine című 2011-re elkészülő mozihoz szerzett zenét, a film rendezőjének személyes kérésére. A Submarine-t jegyző Richard Ayoade régi nagy rajongója az Arctic Monkeys-nak, sőt klipet is rendezett már a bandának. A film elsősorban a fiataloknak szól. 15 éves főhőse családja egyben tartásán, illetve szüzességének elvesztésén munkálkodik.

A Brit Filmintézet különös akciót hirdet Hitchcock-rajongóknak. A szervezet a legendás mester korai némafilmjeinek http://trueclassics.files.wordpress.com/2010/03/hitchcock.jpgrestaurálásához kalapozik. A BFI honlapján bárki adakozhat, aki szeretne hozzájárulni 9, a huszas években forgatott Hitchcock-némafilm helyreállításához. A portál szerint 25 fontból (kb. 8500 forint) hozzávetőleg 50 centiméternyi filmet tudnak helyrepofozni. Aki pedig nagyobb adományt szánna a szalagrekonstrukcióra, annak nevét is feltüntetik az elkészült kópia stáblistáján. Ez már döfi, mondhatja minden filmrajongó.

-vn-

Instar Interactive