Szabadidő

A sci-fi éve Hollywoodban?

http://www.neomanox.com/manoxfilms/2009/03/24/la-revista-time-califica-avatar-de-impresionante/Ahogy közeleg a rettegett és titokzatos 2012-es év, úgy látszik, Hollywood nagyvadjainak is egyre a tudományos fantasztikumon jár az esze. Hirtelenjében három direktorról is be tudunk ugyanis számolni, akik számítanak (vagy valaha számítottak) az Álomgyárban, és sci-fi-t rendeznek 2012-ben.

James Cameron egy 1966-os science fiction újraírása érdekében állt össze Laeta Kalogridissel, aki az Avatart executive producerként jegyezte. A tervek szerint a Fantasztikus utazás című műfaji klasszikus részesül majd vérfrissítésben. A filmben tudósok egy csoportját miniatűr méretűre kicsinyítik, majd pedig egy kollégájuk testébe fecskendezik, hogy megmentsék az illető életét. Hát nem hangzik túl izgalmasan. Első blikkre valahova a Drágám, a kölykök összementek és az Egyszer volt… az élet című francia rajzfilmsorozat közé sorolnánk és ez nem volt épp dícséret. Az alkotók mindenesetre nagyon lelkesek. A tervek szerint Kalogridis írná a szkriptet, Cameron pedig produceri feladatokat vállalna a projektben.

Egy másik nagy öreg, bizonyos Steven Spielberg következő terve is nyilvános immár. Spielberg jelenleg a War Horse című I. világháborús drámáját forgatja, melyet várhatóan 2011 decemberében mutatnak be a tengerentúli filmszínházak. Azonban 2012-re – az ugyebár az apokalipszis éve lesz – stílszerűen egy apokalipszis-mozit tűzött ki célul. Nevezetesen egy Robocalipse (a cím magáért beszél) című sci-fi regényt vinne vászonra. A forgatókönyv megírására a legújabb hírek szerint a Cloverfield-et is jegyző Drew Goddard-t kérte fel a stúdió.

M. Night Shyamalan úgy tizenöt esztendeje még képes volt meglepetést okozni a rendezéseivel, azóta viszont képtelen jó mozit készíteni. Szóval ő is sci-fi-t tervez. Ezúttal éppen Will Smith-ben látja karrierje megmentőjét. (Ő tudja…) A One Thousand A. E. munkacímet viselő történetről annyit lehet tudni, hogy nem ugyanaz a titokzatos szkript, amivel júniusban Shyamalan telekürtölte a médiát. Rossz nyelvek szerint arra a projektre ugyanis egyáltalán nem talált vevőt, így jött a képbe Will Smith és a lakat alatt tartott jelenlegi történet. Mi tényleg izgulunk érted Night! De már vagy tíz éve…

Egy évet még valahogy kibírunk, és akkor meg aztán jöhetnek a lézerkardok, meg az űrutazások!

-vn-

Instar Interactive