Szabadidő

Játszd el az összes időd!

LabuatLassan itt a vizsgaidőszak vége, így nem csoda, ha az utolsó uv-kra tanulók már nem bírnak magukkal, de akik végeztek, azoknak sem könnyű visszarázódni az értékteli hétköznapokba. Naplopásnak ajánlunk pár oldalt, ezeket kifulladásig, utána garantáltan lesz értelme kimenni a szabadba!

A kezdő vizsgázók talán még nem tudják, de van egy egész csomó oldal a neten, amit kizárólag az idő eljátszására találtak ki. Legkésőbb a harmadik-negyedik vizsgaidőszak után ezeket mindenki megtalálja, mert ugye mi is lehet fontosabb két szigorlati tétel közt, mint komponálni egy bálnaművet, végigtolni egy flashjátékot, esetleg szörnyharcolni egyet? A legtipikusabb időeltoló oldalak azok, amik tényleg teljesen funkciótlanok, viszont akár órákig is el lehet szórakozni velük. Itt van például a Labuat: egy animáció, amiben zenére rajzolhatunk - egy vonalat. Tény, hogy nem hangzik túl izgalmasan, mégis jól el lehet vele szórakozni, és a végeredmény akár vissza is nézhető, bár ennek nem látjuk túl sok értelmét. Az Optus Whale Song oldalán a billentyűzetünk segítségével adhatunk ki bálnahangokat, miközben az animált óceán mélyén egy animált állat köröz a hangszórónk körül. Az Odosketch minden művészléleknek megfelelő terep, aki rajzvázlatokkal ütné el az idejét. Csak hogy megmutassuk, miről is van szó, mi is rajzoltunk nektek.

IlustrisVannak aztán mélyebben belemerülős oldalak is. Régi kedvenc a lengyel Ilustris, ahol egy kedves animált világba csöppenünk, aminek minden figurája egy-egy - hol kedves, hol szomorkás - történethez vezet. Honfitárs-oldaluk a Bubole, ahol szörnyeket építhetünk és színezhetünk, aztán mások szörnyeivel mérhetjük össze erőnket. Paul Neave oldala ehhez képest intellektuális szórakozást kínál, plusz szokatlanul széles választékból keresheted meg, hogy mivel is szeretnéd elraboltatni az idődet. Van itt pitypangfújás mikrofonból, csillagbámulás, tévénézés, webkamera-kép felturbózása, és így tovább. Az Overture-Facile az előbbiekhez képest nem fél-egy órás, hanem több hetes, sőt, akár hónapokig tartó időeltolásra jött létre. Itt egy logikai játékba bonyolódhatsz bele, amiben csak akkor léphetsz a következő pályára, ha az előzőben elbújtatott fejtörőt megoldottad. Kifejezetten kérünk, hogy ne vizsgaidőszakban kezdj bele, mert a többi játékhoz képest is fokozottan addiktív.

Robot Unicorn AttackÉs persze nem feledkezhetünk meg a régi jó flashjátékokról sem. Egyszerűen nem bírjuk ki, hogy ne emeljük ki a fénysebességgel klasszikussá vált Robot Unicorn Attack-ot, további játékokért viszont, ízlések és pofonok alapon, inkább az ezzel foglalkozó blogokat és gyűjtőoldalakat ajánljuk. A legjobb a témában a Munkakerülő és elődje, a Közveszélyes Munkakerülő, de játszik még a Flashjátékok blog utóda, a Kijutós játékok vagy a Játékstart is. Mindegyikhez jó szórakozást - és azt most talán hagyjuk is, hogy mennyi ideig tartott ennek a cikknek a megírása a benne említett összes oldal végigkattintásával.

- ik -

Hozzászólások

tökjóóóóóóóóóóóó!!!

sosehol képe

tökjóóóóóóóóóóóó!!! kösziiiiiiii!!! :D

Instar Interactive