Szabadidő

Őszi critical mass

critical massSzeptember 22-én, szerdán, immár hagyományosan rendezik meg az Autómentes Napi Kerékpáros Felvonulást, a Critical Mass-t. A megszokottól letérően most nem a tavasszal is lezajlott felvonulás lesz, inkább egy lazább közlekedés. Bicajozz szabadon, nyolckor bringaemelés a Gödörnél!

cmbpA Critical Mass célja, a tavaszihoz hasonlóan az, hogy a következő naptól a lehető legtöbb ember válassza közlekedési eszközéül a biciklit. Így szeptember 22-én, 18:30 és 19:30 között a pesti Nagykörúton fogunk együtt közlekedni a Jászai Mari tér és a Petőfi híd budai hídfője között. A forgalomban, a KRESZ szabályok betartásával, útlezárások nélkül - fix, közös starthely és útvonal nincs. Ezt követően 20 órakor az Erzsébet téri Gödörnél lesz bringaemelés.

A szabályok egyeznek a KRESZ szabályaival. Járdázni, villamossínen közlekedni NEM szabad. A gyalogosokat át kell engedni, a piros lámpánál meg kell állni, és legyen lámpa a bringádon is. Szabályszegésért bírságolni fognak a rendőrök, úgyhogy inkább tartsd be őket!

Rossz idő esetén nincs esőnap, mert a bringázósok szerint a sport / életmód/ kedvtelés nem időjárásfüggő. Öltözz fel gondosan, legyen nálad esőkabát!

További információkért keresd fel a critical mass oldalát, ahol mindig frissítik a tudnivalókat. Biztonságos közlekedést mindenkinek!

-e-

Instar Interactive