Szabadidő

Hangfoszlányok

http://www.balatonszemes.hu/oldalak/kepek_2009/firkin-little.jpgSármentes MüPa-koncertekkel, Ozzy DNS-spiráljával, a magára maradó Damon Albarnnal és az eljövendő Klaxons lemez címével borzoljuk a kedélyeket.
  
Esőzéssel és kánikulával kezdődik az idei fesztiválszezon Magyarországon. Aki nem kockáztatná meg az esőköpeny-ujjatlan-pacsker kombót, annak ideális megoldás lehet a Művészetek Palotájának Hey, June! című koncertsorozata, mely arra tesz kísérletet, hogy kiragadjon pár népszerű fesztiválbandát az izzadtságszagú nyári szezonból és a MüPában állítsa őket színpadra, némi exkluzivitást biztosítva ezáltal. Három nap, három fellépő, mindahányan vendégmuzsikusok társaságában. Június 25-án a hazai mezőny legjobb keltapunkját prezentáló Firkiné lesz a színpad. A banda előtt a latinos Ocho Macho melegít latinos futamokkal, és Jamie Winchester is eljátszik velük néhány nótát. Másnap a tizedik szülinapját ünneplő 30Y, Für Anikóval kiegészülve ad „szentimentálét”, azaz csendesülős koncertet. Harmadnap pedig a PASO lép fel Harcsa Veronikástul, Szűcs Krisztiánostul. Utóbbiakra befizetünk!

http://blog.taragana.com/e/wp-content/uploads/2009/07/ozzy-osbourne1.jpgTudósok térképezik fel Ozzy Osbourne teljes génállományát. A Black Sabbath egykori frontembere, akit zsengébb korúak csupán a róla és családjáról szóló valóságshowból ismerhetnek voltaképpen arra kíváncsi, hogy egyáltalán miként élhette túl az esszenciális rakendroll életmódot, amit ő csak „negyven év masszív tivornyának” nevez. A vizsgálat majd’ harmincezer angol fontra rúg, s a tudósok ahhoz is közelebb juthatnak általa, hogy a szervezet milyen mértékű roncsolást bír el egyáltalán. Innen üzenjük Keith Richardnak, hogy vegye fel a kesztyűt, de iziben!

Közölte a nyilvánossággal augusztus végén megjelenő albumának címét a Klaxons. A Myth of the Near Future című debütáló korong után a második lemez a Surfing the Void címet viseli majd. Az album producere az a Ross Robinson volt, aki többek között bábáskodott már a Korn, illetőleg a Slipknot hangzóanyagai körül. Lehetséges, hogy keményebb hangzással tér hát vissza a Klaxons?

 

Igen rossz hír, hogy a képregényrajzoló (Watchmen) Alan Moore kiszállt Damon Albarn operatervének munkálataiból. Mint arról korábban beszámoltunk, a Gorillaz frontembere egy Dr. John Dee-ről szóló művet álmodott, a felkészülés fázisába pedig különféle 16. századi misztikus iratokat, illetve matematikai és csillagászati könyveket bújt. Moore igen durcásan nyilatkozott, úgyhogy valószínűleg jól összerúghatták a port a zenésszel. Arról egyelőre nem tudunk, hogy Albarn folytatja-e a munkát.

-vn-

Instar Interactive