Szabadidő

Munkában a No Doubt

nodoubtGwen Stefani már nem csak egy lány, hanem komoly nagyasszonnyá nőtt. A No Doubt a visszatérésen dolgozik.

A Tony Kanal basszusgitáros által a NME-nek tett nyilatkozat az átlagosnál is átlagosabb. Kanal azt ecseteli, hogy minden eddiginél jobban élvezik a közös muzsikálást, a banda érettebb, összeforrottabb mint bármikor korábban. Hallottunk már ilyet. Párszor. Amikor kiürülőben volt pár egykor sikeres zenész zsebe.

A No Doubt a kilencvenes évek poposított ska-punk őrületére ült fel, ráadásul az összhatáshoz igen sokat adott Stefani kisasszony kockás hasa és színpadi intenzitása. A kis Gwen hamisíthatatlan keverce volt a őrült rock chicknek és a szelíd dívának. Mi legalábbis így gondoltuk. Aztán az évek múltak. Telt az a rohadt idő. A szólólemezeken Stefani igyekezett megőrizni a friss, energikus, pikírt lookot, több-kevesebb sikerrel. De a háttérben már nem a SKA-dallama, hanem elektronyikával bolondított popzene kísérte.

És a visszatérés ennek fényében válik igazán izgalmassá. Hol talál vajon egy lelkes producer egy kis életteret a popbizniszben a tíz évig hibernált No Doubt-feelingnek? Létezik-e még ilyen egyáltalán? Vagy a hatodik lemez valami érett, elszállós, hallgathatatlan maszlag lesz?

Gwen Stefani azt nyilatkozta, hogy az új lemezt a nyolcvanas évek egyslágeres csodái ihlették. Egyszerűen olyan nótákat kezdett hallgatni, amiket akkor szeretett és nekiállt továbbprüntyögni a dallamot. Ha Stefani is a korral érik, mint a jó bor, vagy Kylie Minogue, akkor nincs más dolgunk, mint hátradőlni és várni az első kislemezvideót. Mindenesetre nálánál kevés mindenkinek áll jobban a kockás.

-vn-

Instar Interactive