Szabadidő

A nagy dobás

kosarlabdaKosarat kapott, akarom mondani kosarat dobott Evan Sellers. Méghozzá nem is akármilyet, mármint távolság szempontjából. Nem ő az első, aki ilyen dologgal próbálkozott, de aki a legmesszebbre dobott, az biztosan.

Az internetes videomegosztó portálokon számos felvételt találunk, amiken egyszerű srácok elképesztő trükköket mutatnak be különböző sporteszközökkel, esetünkben kosárlabdával. A vállalkozó kedvű játékosok különböző távolságokból, különböző módon juttatják a labdát a kosárba, és egymást próbálják túllicitálni.

Evan Sellers átlagos amerikai fiatal a magam 17 évével. Jelenleg valószínűleg élvezi a nyári szünetet, amúgy pedig valamelyik amcsi iskolapadot koptatja. Ősztől immáron világhírűként. Köszönhetően 70 méterről dobott kosarának. Kicsit tekintsünk vissza a múltba, hogy lássuk, mi is vezetett a sikeres kísérlethez. Evan Sellers egy nap, úgy 15 évesen felébredt, és gondolt egy nagyot. Majd felment a 40 méter magas Vulcan Monument emlékmű tetejére, hogy egy laza 70 méteres dobással kápráztassa el a világot. Két év megfeszített munkájába, sok próbálkozásba, és még több kitartásba került neki. De
megérte! A srác szerint mindenképp.

70 méter - be kell ismernünk - nem kis pálya, sőt nagyobb mint egy kosárpálya. A kamera által megörökített sikeres találat természetesen felkerült a netre, így a texasi fiú világhírű lett egy csapásra. Az elképesztő produkciót több ezren nézték már meg, és mindenki hitetlenkedve beszél a mutatványról. Érdekesség, hogy "A világ legnagyobb kosara" rekordot szintén egy texasi fiú, Kyle Field tartja, de Sellers azt állítja, hogy az ő dobása még ezt a csúcsot is megdönti.

A nagy dobásról készült videót alább is megtekinthetitek:

 


(zs)

Instar Interactive