Érted vannak

Felpörgetve

ifjusagA Felpörgetve projekt a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat (MOISZ) és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) közös kezdeményezése, melynek célja, hogy együttműködve intenzívebb támogatást biztosítsanak helyi ifjúsági kezdeményezések fejlesztéséhez.

A következő 9 hónapban mintegy 30 település 200-250 fiatalja részvételével működő ifjúsági közösségeit fogja segíteni tevékenységeik továbbfejlesztésében a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat (MOISZ) és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) regionális hálózata. A „Felpörgetve" elnevezésű projekt célja, hogy a két szervezet erőforrásainak egyesítésével az eddigieknél intenzívebb támogatást kapjanak a kiválasztott csoportok, és ennek eredményeként jobb minőségű, nagyobb költségvetésű projektek megvalósítására legyenek képesek.

A kezdeményezés nem előzmények nélküli, hiszen mindkét szervezet céljai között fontos helyen szerepel a fiatalok aktív állampolgári részvételre ösztönzése. Mindketten hasonló módszerekkel, a nemformális tanulási környezet megteremtésével dolgoznak. Az aktuális projekt részleteit a 2010. szeptember 15-i indító műhelyen dolgozták ki, meghatározták továbbá az együttműködés lehetséges kereteit is.

A 2011 júniusáig tartó időszakban a két szervezet az országból 28-30 helyi kezdeményezést, helyi ifjúsági közösséget támogat folyamatosan. A cél egy olyan helyi ifjúsági kezdeményezéseket támogató országos modellprogram kidolgozása, amely ötvözi a civil és a kormányzati szolgáltató szervezet módszereit, tapasztalatait, erősségeit A Felpörgetve projekt szándéka, hogy önálló források felkutatására tanítsa a helyi közösségeket, melyekből programjaikra, ötleteikre, kezdeményezéseikre pályázhatnak ezután, akár a hazai, akár az Európai Unió adta kereket felhasználva.

A helyi ifjúsági kezdeményezéseket támogató fejlesztési erőfeszítések összehangolása 2011 júniusáig tart, amikor a lezárást követően a MOISZ és a DIA értékeli az eltelt időszakot, az eredményeket, a közös munkát és dönt a projekt folytatásáról, esetleg kibővítéséről.

-vn-

Hozzászólások

Hogy tudtál érkezik erre a

wabsongs képe

Hogy tudtál érkezik erre a következtetésre? Az Ön üzenete tükrözi, hogy te elég kutatást, de nem árt, hogy adjunk több új fejlesztések terén. Ez lett volna a poszt inkább elgondolkodtató.  / dissertation service

Instar Interactive