Érted vannak

Ökoszolgálat

ökoszolgálatÚgy látszik, tényleg van értelme. Mármint kiállni az igazunkért és tenni a környezetünkért. Ezt bizonyítja az Ökoszolgálat szervezet működése. Egy kis népszerűsítés következzék...

Az Ökoszolgálat Magyarország első környezeti tanácsadó irodája. Létrehozásának ötlete 1989-ben művészek és tudósok körében fogalmazódott meg. Alapítványukat 1990. novemberében hozta létre az alábbi kilenc környezetvédő társadalmi szervezet: Talento Alapítvány Biokultúra Egyesület, REFLEX Környezetvédő Egyesület, ISTER Alapítvány Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület, Káli Medence Környezetvédelmi Társaság, EYFA Magyarországi Csoportja, Zöld Akció Egyesület, Dorogi Környezetvédelmi Egyesület valamint három magánszemély, György Lajos, Kodolányi Gyula, és Tóth György.

A szervezet célja, hogy egyre több emberhez eljutva világossá tegyék mindenki számára, hogy fordulóponthoz érkeztünk. Az eltúlzott fogyasztás, s ebből fakadóan természeti erőforrásaink jelenlegi kizsákmányolása azok szűkössége miatt fenntarthatatlan. A klímaváltozás egyre inkább fenyegeti mindennapi életünket, megszokott életmódunkat. Változtatnunk kell tehát! ökoAz „ökoszosok” abban hisznek, hogy a változást nem felülről, nem másoktól kell várni. Minden egyes embernek saját magának kell elkezdenie a változás felé vezető úton való lépegetést. Változtatnunk kell megszokott életvitelünkön. És ez egyáltalán nem nehéz. Feladatuknak tartják, hogy pozitív példákkal, tanácsokkal, praktikus ötletekkel, szakmai tudásukkal minél több embernek segítsenek az ésszerűbb, takarékossabb,vagyis a környezettudatos életmód kialakításában.

Ökobajnokaink különféle rendezvényeket tartanak, így például: iskolákban előadásokat energiahatékonyság, gyógynövények haszna, biotermékek és sok más témakörben; környezetvédelmi tanácsadások a lakosság és a sajtó részére. Képzéseket szerveznek civil szervezetek számára, melyek célja, hogy segítséget nyújtsanak működésükhöz és fenntarthatóságukhoz. És ami eddig még nem volt! Zöld Bemutatóterem. Hurrá! Itt megismerkedhetsz a hazánkban fellelhető környezetbarát és fair trade termékekkel. Ezenkívül könyvek, folyóiratok, szóróanyagok, nevelési segédanyagok is beszerezhetőek a boltban.

öko2Akkor vagyunk sikeresek- vallják -, ha ügyfeleink meglepődve kérdik: Ez ilyen egyszerű? A válaszuk pedig: Igen, ilyen egyszerű! Számukra ez jelenti a környezeti tanácsadást.

És hogy hol és hogyan tudod hasznosítani a most megszerzett ismereteket, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk. Íme egy kis ízelítő, mely nagyon hasznos. Véleményünk szerint mindenképp.

 

 

 

(zs)

Instar Interactive