Vízszintes menü

táplálkozás

Együnk sok banánt!

2011.01.05. szerda 11:28

Miért? Mert olcsó, laktató, egészséges, egész évben kapható. Egy csomóféleképp elfogyaszthatjuk, tehát változatosan is ehetjük. Kicsiknek, nagyoknak, időseknek is kitűnő, mindenfélében gazdag gyümölcs.

Pörögj, forogj!

2010.10.25. hétfő 12:11

A jobb jobb, mint a bal, ami sose jobb. A bal jobb, hogyha... Nem mindegy, hogy bal vagy jobb, hiszen mindkét fél(tek) más funkciókért felelős. Ahhoz, hogy forogjanak kerekei - mármint agyunknak - bizony fontos tápanyagok kellenek.

Reggeli nélkül hízik a gyerek

2010.10.21. csütörtök 14:50

Az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet főigazgatója, Martos Éva elmondta, hogy a gyermekkori elhízás egyik legfőbb kockázati tényezője a reggeli étkezés elhagyása. Ez azért aggasztó, mert a legutóbbi felmérés szerint öt gyermekből egy nem reggelizik az iskola előtt.

Közös étkezéstől soványak ...

2010.09.21. kedd 11:30

Amikor Párizsban jártam, feltűnt, hogy sokszor esznek keveset, valamint, hogy akkor is inkább zöldséget. Persze nem maradhatnak el a bagettek és a sütik sem. A tudósok ráadásul már azt is bebizonyítottnak látják, hogy a rendszeres, családi körben elfogyasztott étkezések csökkentik az elhízás kockázatát.

Enni márpedig muszáj!

2010.09.02. csütörtök 13:21

Manapság a dolgozó emberek kisebb dolga is nagyobb annál, hogy mit étkeznek napközben…Pedig még ha az „év dolgozója” kitüntetésre hajtunk sem szabad folytatni a napi 5 kávé, egy gyorséttermi szendvics tradícióját…

Frissen főzd a teát!

2010.08.31. kedd 12:37

Annyira istenítik az összes hideg, palackozott teát, hogy van, aki már menthetetlenül belesétált a csapdába, s előnyben részesíti a frissen főzött teákkal szemben. Holott a palackozott ízcsodák többsége nemhogy semmilyen hatással nem bír, van, amelyik még káros is.

Ősszel immunerősítés

2010.08.30. hétfő 12:05

Lassacskán bekúszik a hideg az ablakokon, a szervezetünk pedig a nyári kánikulák után kénytelen lesz hamar átkapcsolni téli üzemmódba. Azonban ez eléggé megviseli a szervezetet, nem árt, ha ráállunk egy kis immunerősítő étrendre, hogy segítsük magunkat.

Érdemes elolvasni a címkét

2010.08.30. hétfő 09:20

Egészségesebb életet élnek, azok, akik a vásárláskor elolvassák az egyes termékek címkéit, s a hozzávalók alapján is szortírozzák, hogy mi kerüljön a kosárba. Ők kevesebb kalóriát, telített zsírt, koleszterint, nátriumot és cukrot fogyasztanak, mint akik megszokásból vásárolnak.

Cukrok és tévhitek

2010.08.06. péntek 09:48

Újabb táplálkozástudományi cikkemben leleplezem a cukrokkal kapcsolatos tévhiteket. Igazából több száz cukorfajta van, melyek közül van, amelyik csak a természetben, és van, amelyik csak a laboratóriumokból kikerülve található meg. Mindnek más hatása van az emberi szervezetre.

Fogyókúra titkok

2010.07.30. péntek 09:16

Táplálkozási szakemberek tippjeit gyűjtötték össze, hogy tények állhassanak végre azok rendelkezésére, akik le szeretnének adni néhány kilót. Habár az orvosok szerint sokkal hatásosabb egy-egy hosszabb diétával harcolni a súlyproblémák ellen, annak keretében is érvényesek a szabályok.

Tartalom átvétel
Instar Interactive