Vízszintes menü

szakképzés

Legkeresettebb szakmák ...

2011.01.24. hétfő 12:32

A továbbtanulás minden fázisában hatalmas kérdőjel van mindenki fejében, hiszen megjósolni, hogy melyik szakma lesz keresett a jövőben, tulajdonképp aligha lehet. A tendenciák szerint az utóbbi időben nőtt az államilag elismert, OKJ-s végzettséget nyújtó képzéseken résztvevők száma.

„Az élvonalbeli szakképzésért”

2010.12.20. hétfő 11:42

Megrendezésre került a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató által meghirdetett Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében létrejött „A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása” megnevezésű projekt nyitókonferenciája. Az eseményen kijelentésre került ismét, hogy a szakképzésnek van mit fejlődnie.

Leonardo da Vinci program

2010.11.23. kedd 11:53

Egy versenyképesebb Európáért a szakmai fejlődés és a szakképzési innovációk támogatásával címmel, egy szakmai konferenciával ünnepelték a Tempus Közalapítványnál, hogy a Leonardo da Vinci szakképzési program immáron tizenöt éve fut. Az Európai Bizottság által létrehozott projekt lehetővé tette az európai tapasztalatcserét, gyakorlatokat, tanulmányutakat, közös fejlesztéseket és különböző innovatív gyakorlatok meghonosítását, számos szakképzési szereplő számára.

Gyakorlatiasabb szakképzések?

2010.10.25. hétfő 12:07

Csaknem 140 szakma szerveződhet háromévessé a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fennhatósága alatt, ha a kormány megszavazza ezt az akciótervet. Így a MKIK határozhatna az óraszámokról és a vizsgakövetelményekről is. Ez a fajta rendszer a német duális rendszernek felelne meg, mely a nyolcadik utáni szakképzést támogatná a jövőben.

Nyelvvizsgás szakmunkások ...

2010.05.27. csütörtök 08:40

Képzett szakmunkások kellenének a piacra, de ez a képzettség mást jelent, mint amit a magyar sulikban tanítanak. A siker kulcsa így a bizonyítvány és az önszorgalom kettőse lehet.

Szily TISZK - itt a XXI. ...

2010.04.08. csütörtök 14:39

A Fővárosi Önkormányzat 2008-ban döntött a 12 Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) létrehozásáról. A dél-pesti Szily TISZK az EU segítségével csúcstechnológiával szerelkezhetett fel az Európai Unió és az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével.

Iskolarendszer

2010.03.29. hétfő 11:43

Itt megtalálsz minden, a magyar iskolarendszerrel kapcsolatos információt – legyen az középiskolai oktatás, felsőoktatás vagy szakképzés.

Tartalom átvétel
Instar Interactive