Vízszintes menü

Érted vannak

IKK - Ifjúsági ...

2011.01.26. szerda 17:51

Fiatalok, ambíciózusok, céljaik vannak. Fontos nekik, hogy társaikat is ilyenné formálják. Kik ők és mit szeretnének?

Európa Pont a Millenárison

2011.01.10. hétfő 11:27

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a Millenáris Teátrumban információs és kulturális központot nyitott. Magyarország ugyanis a soros elnöke az EU-nak, bár az Európa Pont hosszú távú lesz, kapocs az unió és a polgárai között.

Élethosszig tartó tanulás

2010.12.16. csütörtök 11:47

Az Európai Bizottság most is kiírta Élethosszig Tartó Tanulás (Life Long Learning) tanulási programját a Leonardo mobilitás program keretében. A beadási határidő 2011. február 4., a részetekért kattints tovább!

Európai Nyelvi Díj 2011

2010.12.02. csütörtök 11:50

Magyarországon tizedik alkalommal hirdeti meg az Európai Bizottság és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Európai Nyelvi Díjat, amely az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, innovatív hazai programokat, folyamatokat hivatott elismerni. Keresik a nyelviskolák, közoktatási, felsőoktatási, szakképző intézmények, civil szervezetek példamutató nyelvoktatási, nyelvtanulási gyakorlatát.

Leonardo da Vinci program

2010.11.23. kedd 11:53

Egy versenyképesebb Európáért a szakmai fejlődés és a szakképzési innovációk támogatásával címmel, egy szakmai konferenciával ünnepelték a Tempus Közalapítványnál, hogy a Leonardo da Vinci szakképzési program immáron tizenöt éve fut. Az Európai Bizottság által létrehozott projekt lehetővé tette az európai tapasztalatcserét, gyakorlatokat, tanulmányutakat, közös fejlesztéseket és különböző innovatív gyakorlatok meghonosítását, számos szakképzési szereplő számára.

Környezettudatosság kiskortól

2010.10.21. csütörtök 13:44

Ha gyermekkortól elkezdjük a környezettudatosságra való nevelést, az beleivódhat a napi rutinba, felnőve a csemete zöld és fenntartható lesz. Képletesen, természetesen.

Október, a látás hónapja

2010.10.18. hétfő 10:59

Ismét eljött az október, amikor is sok optikába térhetünk be egy ingyenes szemvizsgálatra a kötelezettség nélkül, hogy az ingyenes vizsgálat fejében az adott üzletben kell megcsináltatnunk szemüvegünket avagy  megrendelnünk kontaktlencsénket, már amennyiben szükség van újra. Érdemes kihasználni az évenként adott lehetőséget, mert látásunk romlásának folyamatos ellenőrzésével sok későbbi kellemetlenségtől szabadulhatunk meg.

Önkéntes orvosok Erdélyben

2010.10.12. kedd 11:51

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos tagjaiból álló csoport évente kétszer utazik a romániai Hargita megyébe, ahol kórházakban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Ezen kívül gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel segítik az intézeteket. 2010. október 9-től 17-ig ismét Erdélyben gyógyítanak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai.

Képzés a fiatalok eléréséért

2010.10.07. csütörtök 10:42

A Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat és Alapítvány képzést indít a magas szocializációs kockázatok között felnőtté váló fiatalok elérésére és segítésére, fiatalokkal foglalkozó szakemberek és leendő szakemberek számára. A képzés a Közép-Magyarországi RIT támogatásával kerül megvalósításra, együttműködő partner: Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet.

Aviva Díj a kortárs ...

2010.10.02. szombat 14:03

Finanszírozási problémákkal küzd a kortárs művészet, s mivel a nemzeti támogató alap lehetőségei igen beszűkültek, az Aviva Életbiztosító Zrt. összefogott a Műcsarnokkal, hogy a magyar kortárs képzőművészetet segítsék. Már országokban hatékonyan működnek ilyen programok, ettől is sikereket várnak.

Tartalom átvétel
Instar Interactive