Vízszintes menü

Mókuskerék

Egyterű irodák

2011.01.27. csütörtök 18:21

Az egyterű irodákat körülbelül egy évtizede kezdték kialakítani Magyarországon, mely hatalmas változás volt: az addigi 2-3 fős szobákat vagy üvegkuckókat hatalmas, 60-70 fős, egy légterű helyiségek váltották fel, melynek közepén üvegkuckóban helyezték el a vezetőket.

Munkahelyi környezetünk

2011.01.19. szerda 13:07

Egyre több a szó róla, hogy igenis figyelmet kell fordítani a munkahelyi környezetünk kialakítására, mert a fizikai környezet befolyásolja a hangulatunkat, közérzetünket. A hőmérsékletet ugyan nem mindig befolyásolhatjuk, de a színeket, képeket, hangokat, fényeket magunk is alakíthatjuk.

Megbecsülés a munkahelyen

2011.01.03. hétfő 11:12

Nem csak a pénz és a juttatások miatt vállalnak vagy cserélnek munkát az emberek. Jó, az is fontos tényező, de azért nem árt, ha munkánkat megbecsülik, s annak értéke van. Netán a véleményünket is meghallgatják, fontolóra veszik, esetleg kapunk egy kis felelősséget is. Kinek mi a fontosabb...

Sikeres céges karácsony

2010.12.13. hétfő 10:44

Eljött az évet záró karácsonyi céges partik szezonja is, melyen mindenki megköszönheti a másiknak az éves munkát, a vezetők a jó hangulat biztosításával pedig kitűnő motivációlöketet adhatnak beosztottaiknak. Néhány tipp a biztos sikerhez...

Szóljon hangosan az ének!

2010.12.08. szerda 17:59

Ha kifejezetten ridegnek érezzük a munkahelyen a légkört, esetleg javasoljunk csapatépítő tréninget a főnökségnek. Ezek hatására mindig megnő a munkakedv, a motiváció és a csapatmunka. Hát még ha együtt, valami nagyszerűt hoznak létre a kollegák s kolleginák... Zenéljünk együtt az irodában!

Munkahelyi pszichoterror

2010.12.06. hétfő 13:23

A jelenségről főleg azoknak van tudomása, akik már több munkahelyen is megfordultak. Ők találkozhattak leginkább az életüket mérgező kollégával vagy főnökkel, a remegő gyomor érzésével, amikor megbeszélésre vagy értekezletre kellett menni. A jelenséget mobbingnak is hívják.

Munkaerőpiaci helyzet manapság

2010.11.16. kedd 14:36

A profession.hu álláskereső portál és az NRC piackutató közös munkapiaci felméréséből jó néhány változás észrevehető az eddigi évekhez képest. Inkább az interneten keresünk állást, s a jövedelem mellett a stabil munkahely és a jó légkör a legfontosabbak.

Stresszkerülés füllentéssel

2010.11.11. csütörtök 23:54

A túlzott stressz miatt megyünk szabadságra valójában, de a munkavállalók ezt nem szeretik bevallani. Holott ez nem szégyenletes, néha a főnöknek is figyelnie kell az alkalmazottaira: a kikészült munkaerő kevésbé hatékony.

Fizetésemelés kéne...

2010.09.14. kedd 11:46

A témakörnél talán nincs érzékenyebb és kényesebb, hiszen az esetek többségében fogalmunk sincs, hogy hogyan is kérjünk fizetésemelést. Az érdekellentét mindig is ott fog lebegni a munkaadók és a munkavállalók között, és leginkább itt maximalizálódik. Mi a megoldás?

Motiváló vidámság

2010.09.09. csütörtök 12:53

Több minden motiválhat a munkahelyen. Alapvetően a megfélemlítés, a sok pénz és a kellemes légkör. A tartós motivációhoz a harmadik módszer a legjobb, hiszen hiába a sok pénz vagy a félelem, a stressz előbb-utóbb győz.

Tartalom átvétel
Instar Interactive