Vízszintes menü

állásinterjú

Állásinterjú szemüvegben

2011.01.09. vasárnap 21:40

Azt mondják, segít, mert intellektuálisabban nézhetünk ki egy jól megválasztott szemüvegben. Természetesen többek közt ezért is jól kell választani azt a keretet. De ez tényleg így van? Segít az állásinterjún a szemüveg viselése?

Nem igaz!

2010.11.08. hétfő 12:27

Számos legenda avagy mítosz, elrettentő történetek, csatározások, melyek olykor vereséggel, olykor győzelemmel végződnek. Nem új szemléletű történelmi összefoglalást terveztünk készíteni, hanem az állásinterjúval kapcsolatos néhány tévhitet kívánunk semmissé varázsolni.

Mi áll az állásinterjú ...

2010.10.27. szerda 12:57

Az állásinterjúk örök, az életünket folyamatosan meghatározó momentumok. Ha állást keresel azért, ha munkahelyet váltanál azért, ha csak éppen kipróbálnád magad, akkor pedig azért. Most nézzük, mit is rejteget számunkra egy ilyenféle elbeszélgetés! Tekints be az állásinterjúk világába! Avagy láss a beszélgetés mögé!

Hajviseletek állásinterjúra

2010.10.19. kedd 10:24

Leginkább a hölgyeknek lehet fogaskérdés, hogy mégis milyen frizurát fésüljenek magunknak, ha állásinterjúra mennek? Félretéve a tudományosságot, minden leplet lerántunk.

Virtuális állásbörze

2010.09.07. kedd 11:13

Furcsa lehet elgondolni, hogy hogyan mehetnek a dolgok egy ilyen virtuális állásbörzén, ahol virtuális önmagad sétál körbe a virtuális térben, a virtuálisan jelen lévő kiállítók között, s csak virtuálisan van jelen a párbeszéd intézménye. De a tapasztalat azt mutatja, hasznosak ezek az események.

Ne légy balek, avagy hogy ...

2010.07.26. hétfő 14:45

Megpályázol egy állást és behívnak interjúra. Annyira örülsz, hogy ugrálhatnékod van örömödben… Mindez szép és jó így, de azért vigyázz! Most következzen néhány tanács, csak úgy, segítségképpen.

Állásinterjú után

2010.06.21. hétfő 11:14

Ha úgy érzed, sikeres volt az állásinterjú, érdemes tudni, hogy mi van utána. Lehet-e tenni bizonyos lépéseket, amitől még jobban emelheted pozitívumaidat.

Személyiségtesztek és munkajog

2010.06.18. péntek 17:48

Állásinterjún leginkább a nagyvállalatok szokták használni a különböző személyiségi- és pszichológiai tesztek tárházát. Segítségükkel több információhoz juthatnak rólunk, mintha csak "simán" interjúztatnának. Egyetlen gond van a pszichológiai tesztekkel: beleártják magukat magánéletünkbe is.

Összeférhetetlen kolléga

2010.06.16. szerda 17:32

Persze, hogy vannak árulkodó jelek arról, hogy melyik kollégával lesz nehéz kijönni, együtt dolgozni. Az egész kollektíva teljesítménye, ereje függ attól, hogy hogyan képesek a munkatársak együttműködni. Mint a szavannán barangoló szordák esetében, itt is épp olyan erős a csapat, amilyen a leggyengébb tagja.

Állásinterjúra öltözködés ...

2010.06.29. kedd 10:12

Árnyékban negyven fok, mindenki izzad, ilyenkor elég kellemetlen kosztümben, zakóban, nyakkendővel nekivágni egy állásinterjúnak. Mire odaérünk, különben is lefolyik rólunk az egész. De akkor mégis mit lehet felvenni (levenni) ilyenkor?

Tartalom átvétel
Instar Interactive