Vízszintes menü

betegség

Megfázás vagy influenza?

2011.01.31. hétfő 10:44

Mi a különbség a megfázás és az influenza között? A köhögés, láz és torokfájás mindkét betegségben közös, sőt, a zsebkendőhasználat mértéke és mennyisége is lehet az. Azonban mindkettő máshogyan "működik". Nézzük csak!

Magassarkú mindenáron?

2011.01.11. kedd 22:21

A legtöbb nő már fél óra után érzi a fájdalmat a magassarkú-viseléstől, ennek ellenére nem mond le a lábbeli viseléséről. Sajnos azonban a meggondolatlanság, főleg hosszútávon, komoly egészségügyi és ortopéd problémákat, elváltozásokat okozhat.

Fokhagymával erősítsünk és ...

2011.01.03. hétfő 12:27

Azt mondják, napi egy gerezd még a rákot is távol tartja. De mivel egy ilyen kijelentést nem lehet csak úgy megtenni, inkább nézzük, mi mindenre jó ez az étek, fűszer, afrodiziákum. Kicsi a foki, de erős!

Cigi-szív-mikrobák-be

2010.12.07. kedd 12:56

Egy friss kutatás szerint nem "csak" füstöt, kátrányt, mindenféle koszos és undorító dolgot juttat a tüdőbe, a szervezetbe a cigarettázás, de mikrobákat is. Ezektől a kis izéktől légzőszervi megbetegedéseket vagy akár szepszist is lehet kapni. Ezek után is biztos vagy benne, hogy olyan menő dolog dohányozni?

A betegség egy gyógyulási ...

2010.11.23. kedd 10:48

"A betegség a lélek gyógyulási folyamata." Ezt nemegyszer hallottam egy barátnőm anyukájának szájából is, aki eléggé elmélyedt már a témában. Amikor tanácsot kértem tőle a témában, azt mondta, hogy mindennek az az alapja, hogy elfogadjuk magunkat, s ebből a legjobbat hozzuk ki. S ha ez megvan, akkor kezdhetjük el gyógyítani magunkat, hiszen fel nem tárt "lelki nem elfogadások" az okai betegségeinknek.

Anorexia, gyerekkortól

2010.09.06. hétfő 11:27

Szinte mindenki hallhatott már a kóros soványsághoz vezető anorexiáról, melyről a csontsovány modellek és az agyonkoplalt hírességek juthatnak eszünkbe. Ilyen és hasonló példaképekkel agyukban nőnek fel a gyermekek, s sajnos egyre gyakoribbak a fiatal kori evészavaros bajok.

Kullancsinvázió

2010.07.06. kedd 10:13

Egyre több a kullancs az enyhe telek és a fagyok hiánya miatt. Idén a sokáig tartó esős időszak, az ár- és belvíz miatt még rosszabb a helyzet: a gyorsan nőtt sűrű növényzet kánaánként fogadja ezeket a rovarokat. A kullancsinvázió épp olyan ökológiai probléma, mint a parlagfű-kérdéskör.

Ne túlórázz, belehalhatsz

2010.05.19. szerda 11:55

Könnyebben lehet szívbeteg, aki sokat túlórázik - legalábbis egy friss kutatás ezt állítja. Napi tíz órával hosszú távon már egészen komoly kockázatoknak teszed ki magad.

Tartalom átvétel
Instar Interactive