Útfélen

Olimpiai kerékpáros nap

kerékpáros napOktóber 2-án kerül megrendezésre a K&H jóvoltából az Olimpiai kerékpáros nap, vagyis egy nagyszabású szabadidősport-rendezvény. A sport, sokaknak életmód is egyben, nagy figyelmet és jelentőséget kíván, hiszen folytatni csak a kerékpárutak kiépítésével, a kerékpáros közlekedés kiépítésével lehet. A fiataloknak érdemes megismerkedniük a sport sokszínűségével.

Október 2-án, szombaton, két részből fog állni a kerékpáros nap, először egy budapesti túra lesz, ahol mindenki megismerheti a kerékpárutakat, másrészt egy programkavalkád, ahol szinte az összes kerékpáros szakág és szervezet megjelenik és bemutatkozik. A túrához bárki csatlakozhat, aki szombaton 9 és 13 óra között jelentkezik a városban felállított 12 regisztrációs pont valamelyikén, ahol túralapot kap, hogy saját tempójában járhassa végig az útvonalat. A cél a Városliget, ahová hosszabb és rövidebb utakon is el lehet jutni. A rendezvényen ajánlott a bukósisak viselete. Aki lepecsételteti a túralapját legalább egy helyen, az részt vehet a 15 órai sorsoláson.

Ezúttal az '56-osok tere alakul át kerékpáros paradicsommá. Több, mint tizenötezer négyzetméter áll a rendelkezésre, hogy kiélvezzék a programokat. A kiállítói sátrakban a legtöbb hazai kerékpáros sport és szervezet bemutatkozik, lesz kerékpártörténeti kiállítás is. A bemutatókra érdemes elmenni, hogy kiseb trükköket sajátíthassunk el, melyeket aztán a tesztpályákon és versenyeken kamatoztathatunk. Az olimpiai kerékpárosnap részletes programismertetőjét addigis érdemes böngészni.

De mégis milyen szakágak lesznak jelen? Ott lesznek az országútisok a kecses, vékony kerekeikkel, a mountain bike-osok, a hegyek szerelmesei, az ugrálós trial-osok, a BMX-esek, a különleges bringások, mint például a fekvőbiciklisek. Aztán nem maradhatnak ki a Budapesten egyre többet látható riksások és fixie-sek sem. Kiemelt megjelenést kapnak a retrobike-osok a hatalmas első kerekeikkel. Lesznek dirt-ösök, art-osok (ez leginkább a cyclechic irányzatra értendő), gyermek kerékpárosok és egyensúlyozó monocikliksek is. Ezek mindegyikéről külön lehet olvasni a kerékpárosnap.hu oldalon.

-e-

Instar Interactive