Útfélen

Zsidó Kulturális Napok a BMK-ban

http://www.bmknet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=82922&Itemid=96A Budapesti Művelődési Központ Világvallások – Vallásvilágok címmel hirdetett meg egy öt részből álló programsorozatot. Október 21-31-ig a zsidóság mutathatja be gazdag kulturális hagyományát. a sokszínű tradíciót sokszínű programsorozat tárja elénk.

Ahhoz, hogy megértsünk más, elsőre idegennek tűnő kultúrákat, vidékeket, tradíciókat, ahhoz először a vallási-spirituális gyökereiket kell megismernünk. Erre nyújt kiváló alkalmat a Budapesti Művelődési Központ öt világvallást emberi közelségbe hozó rendezvénysorozata. Október végén a többezer esztendős zsidó tradíció a soros. A BMK Galériában október 21-én fotókiállítás nyílik Tunézia zsidó és muszlim arcai címmel, melynek megnyitóján az Is…real Projekt nevű zenekar muzsikál. Október 29-én Dr. Tóth József tart előadást a zsidóság európai és magyarországi történetéről, 31-én pedig egy dokumentumfilmet vetítenek Egy betemetett zsinagóga Budán címmel.

Aznap (31-én) Zsidó Kulturális Nap lesz, mely a „Nyócker csillagait” bemutató városismereti sétával indul a Gutenberg téri játszótérről délelőtt 10 órakor. Délután a BMK Etele úti épületében klezmerrel, táncoktatással, a zsidó vallási ünnepekről és hagyományról szóló előadással, valamint a tradicionális zsidó zenét játszó Skayach együttes koncertjével folytatódik a rendezvény. A programokon a részvétel ingyenes.

-vn-

Instar Interactive