Útfélen

Szöszmötölj szombaton Szentendrén!

skanzenMájustól minden hétvégére élettel teli ódon faluvá alakul a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Süss kenyeret, csodáld meg a régi mestereket te is!

Májustól szeptemberig minden hétvége ünnep a szentendrei skanzenben. Régi idők idéztetnek fel, régi idők tevékenységeihez kerestetnek munkás kezek. Merthogy első kézből szerezhet tapasztalatot például kenyérsütésből, szappanfőzésből, varrásból, szövésből, az, aki kilátogat a néprajzi gyűjteménybe. Elleshetők továbbá az ékszerkészítés és a tésztasütés fortélyai, illetve a gyógynövényekből készíthető népi főzetek receptúrája is kihallgatható. Lesznek játékfarigcsáló műhelyfoglalkozások, illetve állatsimogatások is, de a vízimalom beindítása sem ígérkezik akármilyen attrakciónak. 

No de a szombat még csak a víkend fele, hisz vasárnap, a hét utolsó napján további változatos programok várhatók. A hét utolsó napja a falusi emberek számára az ünnep, a pihenés napja, mely főleg közösségi tevékenységek gyakorlásával telt. Szentendrén térzenével, meteorológiai jóslásokkal, lakodalmi, ünnepi ételek készítésével várják az érdeklődőket. Hétről hétre más népművészeti mesterek keresik fel a skanzent, hogy bemutassák szakmájuk csínját-bínját az érdeklődők számára. Szóval uccu, irány a skanzen!

-vn-     

Instar Interactive