Városháza

Free-city

fotoFree-city. Ez az én ötletem az új budapesti kerékpárkölcsönző-rendszer elnevezésére.  Nem túl kreatív, sajnos nem valószínű, hogy én nyerem meg névadópályázatot. Ha van jobb ötleted, küldd be Te is!

Budapest a jövő évre tervezi üzembe állítani kerékpárkölcsönző-rendszerét. A hálózat elnevezésére pályázatot hirdettek, hogy megtalálják a legfrappánsabbat, aminek csupán az a kritériuma, hogy legfeljebb 4 szótagból álljon és maximum két szóból tevődhet össze. A most még csak Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer néven ismert projekt új nevét őszre tudhatjuk meg, hiszen az ötletekkel augusztus 29-ig lehet bombázni az adjnevet@parking.hu elérhetőséget. Ezt követően egy héttagú zsűri választ a legjobb öt javaslat közül, majd erre a pár névre szavazhat a nagyközönség szeptember 1 és 15 között a blikk.hu-n. A kerékpár-kölcsönzőt jövő nyártól lehet majd használni, első ízben főként a körúton, illetve a budai rakparton mintegy 1000 bicikli várja majd használóit!

Az üzemeltető Parking Kft.  szerint azok lesznek a befutó nevek, melyek valamilyen formában utalnak a fővárosra, a kerékpár-kölcsönző hasznosságára és persze fiatalos csengésűek és könnyen megjegyezhetőek.

Ezzel a lépéssel Magyarország is felzárkózik azon nyugat-európai fővárosok mögé, melyek már rendelkeznek kerékpár-kölcsönző hálózattal. Ez a megoldás a XXI. században sokkal fontosabb, mint hinnénk. Magyarországon a reggeli közlekedés magáért beszél,  de remélhetőleg a jövőben már nálunk is gyökeret verhet a környezet védelmének a tudatosítása, és egyre többen fognak reggelenként a kétkerekű mellett dönteni. Felmérések szerint az autósok 5 %-a cserélné járművét kerékpárra, Budapest lakosságának pedig mintegy 16 %-a használna kétkerekűt, ha lenne ilyen kitűnő lehetőség.

A névverseny győztesének jutalma egy szuper bicaj lesz, a másik 4 döntőbe kerülő pedig kerékpáros kiegészítőket kap ajándékba.

(r)

Instar Interactive