Városháza

Mikszáth nyomdokain

KalmiA Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete és a Mikszáth Társaság novellaíró pályázatot hirdet a Novella Éve alkalmából Mikszáth Kálmán és Fáy András emlékezetére.

Éppen száz esztendeje, hogy elhunyt Mikszáth Kálmán, a magyar kispróza nagymestere, és éppen ezért neveztetik 2010 a Novella évének. Fáy Andrásról meg éppen Mikszáth mondta, hogy "ha Széchenyi nincs, őt illeti a ,legnagyobb magyar' titulusa, ha Deák nincs, ő nevezhető a ,haza bölcsének' - így azonban maradt végig a ,nemzet mindenese'." Szóval, kedves fiatalok, a feladat bár, hogy ily jó tollú elődök nyomába eredjetek embert próbálóan nehéz, de annál nemesb.

A pályázatot két kategóriában hirdették meg. Külön értékelik a 14-18 évesek munkáit és a 19-24 közötti korban járókat. A terjedelemnek csak a felső határát szabályozza a kiírás. Eszerint még a legjobb sztori esetében sem lehet meghaladni a 35000 leütést. A pályaműveket 2010. szeptember 20-ig papíron és elektronikus formában is ellehet juttatni a kiírókhoz a következő címre: Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, 1014 Budapest, Dísz tér 15.; illetve a novella@mag.hu emailcímre. A borítékra írják rá és az e-mail tárgyának tüntessék fel: Novella pályázat!

-vn-

Instar Interactive