Városháza

Találd fel magad!

feltalálóÉletünk során sokszor próbálunk rájönni, hogy kik is vagyunk valójában, milyen utakon járunk, merre tartunk. Ez így van rendjén. Az alábbi pályázati felhívás arra ösztönöz, hogy ha megtaláltad magad, akkor ezt mutasd is meg országnak, világnak. Benne vagy? Akkor hajrá!

Az idei évben immáron 20. alkalommal hirdetik meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. Ha eddig úgy érezted kimaradtál valami jóból, ne várakozz tovább! Ragadd magadhoz a lehetőséget! Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkáddal, ill. műszaki alkotásoddal is részt vehetsz.

Hogyan jelentkezz?
A kidolgozandó téma vázlatodat legfeljebb 2 gépelt oldal terjedelemben kell eljuttatnod levélben, e-mailen vagy személyesen 2011. január 7-én, 15 óráig a Magyar Innovációs Szövetség címére. A borítékon, illetve az e-mailben fel tüntesd fel, hogy "INNOVÁCIÓS VERSENY". Nevezésednek tartalmaznia kell a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját. Emellett ne felejtsd el nevedet, születésed időpontját, lakcímedet, telefonszámodat, e-mail címedet, nyelvtudásodat, iskolád nevét és címét, felkészítő tanárod nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát feltüntetni.

A legjobb munkákat a pályázók a Duna TV "Heuréka, megtaláltam" című különműsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők 2011. júniusában, a Millenáris Parkban, a Csodák Palotájában. Az ünnepélyes díjátadásra a kiállítás megnyitóján kerül sor. A verseny fővédnöke Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára.

És hogy az ösztönző nyereményismertetés se maradjon el, íme, hogy mit is nyerhetsz, ha eredményesen pályázol:

I. díj: havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
II. díj: havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig
III. díj: havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig

Ezen díjakkal a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatását kívánják elősegíteni. A legfiatalabb díjazott pedig megkapja a Siemens Zrt. 100 000 Ft-os, egyösszegű Junior Ösztöndíját is. A legjobb pályamunkát beadott határontúli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját kapja meg. És hogy a sort itt még ne zárjuk le, még egy jó hír az első három helyezett számára: A legjobb három pályázat lehetőséget kap 2011. szeptember 23-28. között Helsinkiben, az Európai Unió által, rendezendő "Fiatal Tudósok Versenyén" való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni.

Bővebb információt a pályázatfigyelő honlapon találsz. Mi pedig biztatunk, hogy találd fel magad! Hiszen ezzel csak nyerhetsz.

(zs)

Instar Interactive