Városháza

Válj ifjú Bolyaivá!

BolyaiAz Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) pályázata segít, hogy te legyél az új, ifjú Bolyai. A felhívás a középiskolában és felsőoktatásban tanuló diákoknak egyaránt szól. Pályázz, hogy tudós lehess!

A pályázat kiírásával az OKM (azóta Nemzeti Erőforrás Minisztériuma) szeretné elősegíteni a hazai tudományos élet fejlődését. Ha szeretnél az utánpótlás tagjává válni - és itt most nem a fociról beszélünk - akkor nincs más dolgod, mint 2010. október 29-ig pályázni. Az elvárás pedig irodalomjegyzék nélkül 40 gépelt oldal (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-szeres sortávolság) a megadott témában. És hogy mi is ez? Az idei tender "A középiskolai ógörög nyelvoktatás 1850 és 1945 között" címet viseli. Elismerjük, nem könnyű téma, de sok idő áll rendelkezésedre, használd hát ki! Lépegess a tudományos ranglétrán folyamatosan előre!

A pályaműveket az elért kutatási eredmény tudományos értéke és újszerűsége, az adatgyűjtés eredményessége és alapossága, valamint az eredmények érthető, tömör és világos ismertetése alapján bírálja el az erre kinevezett bizottság. A legjobb dolgozatok benyújtóit nyilvános beszélgetésre hívják 2010 novemberében. Lám-lám, már itt is a következő lépcsőfok. Ugye milyen jól hangzik? És biztosíthatunk, nem is elérhetetlen. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2010 decemberében kerül sor. Ja, hogy arról még nem beszéltünk, hogy mit is nyerhetsz, hát akkor íme: középiskolásként bruttó 300 ezer forint üti markodat, valamint a Bolyai-díjas tudós szakmai irányítása alatt folytathatod munkádat. Egyetemistaként a pénzbeli juttatás értéke ugyanannyi, emellett pedig egy államilag finanszírozott doktori iskolai helyet is nyerhetsz.
Ha felkeltettük érdeklődésed és pályáznál, további infót a Kutató Diákok Országos Szövetségének oldalán találsz.  A pályázati adatlapot nálunk is megtalálod.

(zs)

Instar Interactive